Κόσμος

Γερμανία: Ιστορικών διαστάσεων απεργία στους σιδηροδρόμους

G

Η κυκλοφορία των τρένων στη Γερμανία πλήττεται από σήμερα το πρωί από ιστορικών διαστάσεων απεργιακή κινητοποίηση των μηχανοδηγών της Deutsche Bahn-η μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας- που θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα.

Από σήμερα το πρωί οι απεργοί του συνδικάτου GDL (Gewerkschaft Deutscher Lokomotivfurher) επέκτειναν και στα επιβατικά τρένα την απεργία, η οποία ξεκίνησε χθες από τα φορτηγά. Τα προβλήματα στην κυκλοφορία των σιδηροδρόμων έπληξε την πρωινή ώρα της αιχμής τις τοπικές συνδέσεις και τον προαστιακό.

Η διεύθυνση της Deutsche Bahn ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει κατά του συνδικάτου σε διαιτητικό δικαστήριο αφού το συνδικάτο απέρριψε την πρόταση της εταιρείας να υπάρξει μεσολάβηση για συνομιλίες.

Στο Βερολίνο, μόλις το εν τρίτον των δρομολογίων του προαστιακού δικτύου S-Bahn πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, δημιουργώντας μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Το κοινό είχε ενημερωθεί για την πολυήμερη απεργία, την μεγαλύτερη εδώ και είκοσι χρόνια, ώστε να αναζητήσει εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης.

Στη Ρηνανία-Βόρεια Βεστφαλία, την πλέον πυκνοκατοικημένη περιοχή της Γερμανίας γύρω από την Κολωνία και το Ντίσελντορφ, ματαιώθηκαν δεκάδες δρομολόγια τοπικών τρένων, στη Βαυαρία, ματαιώθηκε τουλάχιστον το 50% των τοπικών δρομολογίων, ενώ στο Μόναχο εκτελείται μόνο ένα δρομολόγιο ανά ώρα των S-Bahn, που χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες τις ώρες αιχμής.

Η κυκλοφορία των γερμανικών σιδηροδρόμων θα αποκατασταθεί στις 4.00 της Δευτέρας.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το