Κόσμος

Γερμανία: Εγκριση της παράτασης για την Ελλάδα – Πόσοι βουλευτές διαφωνούν με την Μέρκελ

merkel-vouli

Σε δημοσίευμα στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg αναφέρεται ότι «η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, παρότρυναν τους Γερμανούς νομοθέτες να στηρίξουν την επέκταση του προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα, σύμφωνα με κομματικά στελέχη, κατά την ψηφοφορία που απαιτείται για την επίσημη έγκριση από την ΕΕ».

Όπως σημειώνεται, «με την ψηφοφορία στην κάτω βουλή της Γερμανίας να έχει κατ’ αρχήν προγραμματιστεί για την Παρασκευή (27/2), χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί, η κα Μέρκελ συμμετείχε σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών την Τρίτη για να προωθήσει την επέκταση του προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα, μετά την έγκρισή του από τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης, σύμφωνα με αξιωματούχο του κόμματος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί επειδή η συνάντηση ήταν κλειστή».

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται ότι «στη συνάντηση αυτή η κα Μέρκελ, ενώ υποστήριξε την επέκταση του προγράμματος, δήλωσε ότι “η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμα δουλειά” σύμφωνα με τον αξιωματούχο. Ο κ. Σόιμπλε, απευθυνόμενος στην ίδια συνεδρίαση πριν την καγκελάριο, δικαιολόγησε την υποβολή αιτήματος να εγκριθεί η επέκταση αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος Χριστιανικής Κοινωνικής Ένωσης, που αποτελεί μέρος του συνασπισμού της και Μέρκελ».

Τέλος, επισημαίνεται ότι «οι βουλευτές στη Γερμανία, τη Φινλανδία και τις Κάτω Χώρες δήλωσαν ότι δεν θα σταθούν εμπόδιο από τη στιγμή που οι κυβερνήσεις τους συμφώνησαν με την επέκταση της βοήθειας. Η φινλανδική κυβέρνηση σχεδιάζει να θέσει σε ψηφοφορία την επέκταση σε μια 25μελή κοινοβουλευτική επιτροπή όπου έχει την πλειοψηφία, ενώ η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν θα προχωρήσει στη διεξαγωγή κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας. Η κ. Μέρκελ μπορεί να υπολογίζει σε μια πλειοψηφία στον συνασπισμό της διότι το σύνολο των διαφωνούντων δεν ξεπερνά τους 10 στην Κάτω Βουλή και στην Μπούντεσταγκ».

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το