Κόσμος

Γερμανία: 25 συλλήψεις ακροδεξιών – Κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν πραξικόπημα

Είκοσι πέντε άτομα συνελήφθησαν σε επιδρομές σε όλη τη Γερμανία ως ύποπτοι για συνωμοσία με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα έγιναν επιδρομές σε 11 κρατίδια σε ολόκληρη τη γερμανική επικράτεια.

Γερμανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ομάδα ακροδεξιών και πρώην στρατιωτικών σχεδίαζε να εισβάλει στο κτίριο του κοινοβουλίου, το Ράιχσταγκ, και να καταλάβει την εξουσία.

Ένας 71χρονος Γερμανός που κατονομάζεται ως «πρίγκιπας» με το όνομα «Heinrich XIII», φέρεται να είχε κεντρικό ρόλο στα σχέδιά τους.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και δύο φερόμενοι ως αρχηγοί της οργάνωσης, όπως αναφέρουν οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς.

Οι συνωμότες φέρονται να περιλαμβάνουν μέλη του εξτρεμιστικού κινήματος Reichsburger (Πολίτες του Ράιχ), το οποίο βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο της γερμανικής αστυνομίας για βίαιες επιθέσεις και ρατσιστικές θεωρίες συνωμοσίας. Αρνούνται επίσης να αναγνωρίσουν το σύγχρονο γερμανικό κράτος, όπως υπογραμμίζει το BBC.

Υπολογίζεται ότι περίπου 50 άνδρες και γυναίκες φέρονται ως μέλη της ομάδας, οι οποίοι φέρονται να έχουν σχεδιάσει να ανατρέψουν τη δημοκρατία και να την αντικαταστήσουν με ένα νέο κράτος κατά το πρότυπο της Γερμανίας του 1871. «Δεν έχουμε ακόμη όνομα για την ομάδα αυτή», δήλωσε εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής εισαγγελίας.

Πηγή:ethnos

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το