Αθλητισμός

Γερή «καμπάνα» στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό

Άργησαν χαρακτηριστικά – δίνοντας δικαιώματα για υπόνοιες ότι περίμεναν τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ – αλλά οι τακτικοί δικαστές εξέδωσαν απόφαση για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου.
Αποφασίζοντας βάσει του κατηγορητηρίου, που ήταν βαρύτερο για τον ΠΑΟΚ, η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ τιμώρησε πολύ πιο σκληρά τον «δικέφαλο του Βορρά» απ’ όσο την ΑΕΚ για τα έκτροπα του Πανθεσσαλικού.
Στους Θεσσαλονικείς επιβλήθηκε αφαίρεση έξι βαθμών (που δεν έχει επίδραση ωστόσο στο αποτέλεσμα των πλέι οφ), τους επιβλήθηκε πρόστιμο 282.500 ευρώ και το κυριότερο αποφασίστηκε να αγωνιστούν κεκλεισμένων των θυρών για επτά αγωνιστικές.
Η ΑΕΚ, από την άλλη, δεν είχε τόσο σοβαρές συνέπειες, καθώς απέφυγε την αφαίρεση βαθμών (η οποία πάντως ούτε στη δική της περίπτωση θα άλλαζε κάτι), της επιβλήθηκε αποκλεισμός της έδρας για τρεις αγωνιστικές και πρόστιμο 170.000 ευρώ.
Δυσφορία επικρατεί στον ΠΑΟΚ για την ποινή που επιβλήθηκε στην ομάδα για τα έκτροπα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στην ΑΕΚ. Άνθρωποι από την ομάδα της Θεσσαλονίκης τόνιζαν πως η ποινή είχε «έντονη διάθεση πολιτικής» σχετικά με το μέγεθος, αλλά και το χρονικό σημείο που ανακοινώθηκε, ενώ πρόσθεταν επίσης πως «ο ΠΑΟΚ ενόχλησε και έπρεπε να του γίνει μια σκληρή σύσταση».
Από πλευράς ΑΕΚ δεν υπήρξε κάποια επίσημη ανακοίνωση, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε, όπως τονίζεται στην απόφαση που εξέδωσε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, πως οι δύο ομάδες μπορούν να καταθέσουν έφεση, εντός προθεσμίας πέντε ημερών, ελπίζοντας πως θα μειωθούν οι ποινές από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.
Η οριστική βαθμολογία των πλέι οφ:
1. ΑΕΚ 5-3 12
2. Παναθηναϊκός 6-7 8
3. ΠΑΟΚ 7-5 5
4. Πανιώνιος 3-6 4
*Δεν αλλάζει κάτι ουσιαστικό, αφού η δεύτερη και η τρίτη θέση δίνουν το ίδιο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το