Τοπικά

Γερασμένο το πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας

 

Δεκαπέντε και πλέον χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις πολιτικού προσωπικού στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επισήμανε χθες, στο περιθώριο ημερίδας του επιχειρησιακού προγράμματος «Μεταρρύθμιση δημοσίου τομέα 2014-2020»-«Δράσεις επιμόρφωσης πολιτικού προσωπικού του ΥΠΕΘΑ», ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας πολιτικού προσωπικού ΥΠΕΘΑ Αθ. Κονίδας.

Ο κ. Κονίδας τόνισε μεταξύ άλλων ότι η τεχνογνωσία και η εμπειρία που διαθέτει το πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων είναι τεράστια, αλλά δυστυχώς κινδυνεύει να χαθεί, διότι έχει αρχίσει να γερνά και δεν ανανεώνεται. Έχουν να γίνουν προσλήψεις 15 χρόνια και η στελέχωση των στρατιωτικών εργοστασίων με πολιτικό προσωπικό φθάνει το 30-40%. Η τεχνογνωσία, η εμπειρία και όχι μόνο, πρέπει να μεταλαμπαδευτούν και να μην χαθούν, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, που ζητάει από την κυβέρνηση και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να προβούν σε προσλήψεις πολιτικού προσωπικού κατ’ εξαίρεση, όπως γίνεται στην Υγεία και την Παιδεία, γιατί αφορά το ζήτημα την εθνική μας άμυνα και την εθνική ασφάλεια της χώρας. Ο κ. Κονίδας ανέφερε ακόμη ότι πάγιο και διαρκές αίτημα της Ομοσπονδίας είναι η επιμόρφωση του προσωπικού, αναφορικά με τις τεχνικές ειδικότητες που παράγουν και συντηρούν τα οπλικά συστήματα. «Αφορά τους συναδέλφους που εργάζονται στα 304, 307 και 303 ΠΕΒ, αυτούς στην 111 και στην 110 πτέρυγες μάχης και στους ναυστάθμους. Είναι οι συνάδελφοι που πρέπει να επιμορφώνονται στα νέα οπλικά συστήματα, που η συμβολή τους στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και το αξιόμαχο των Ενόπλων μας Δυνάμεων είναι πολύ σημαντική», κατέληξε ο κ. Κονίδας.

Η κ. Σταυρούλα Παναγιωτοπούλου προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης Πολιτικού Προσωπικού ΥΠΕΘΑ ανέφερε ότι η επιμόρφωση αφορά κυρίως τεχνικές ειδικότητες και οι ωφελούμενοι είναι 465 σε όλη τη χώρα. Ακόμη ανέφερε ότι πρώτη φορά το υπουργείο συμμετέχει σε εκπαίδευση τεχνικού προσωπικού μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την επιμόρφωση αρχικά 70 τεχνιτών αυτοκινήτου και με την εποπτεία και καθοδήγηση του γενικού γραμματέα κ. Αντ. Οικονόμου επεκτάθηκε σε 465 τεχνικούς σε όλη τη χώρα. Όσοι παρακολουθήσουν την επιμόρφωση, πιστοποιούνται μέσω εξετάσεων. Τα σεμινάρια άρχισαν στις 28 Ιουνίου στην Αθήνα, συνεχίστηκαν στις 4 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, στις 11 του μήνα στην Πάτρα, χθες στον Βόλο και θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουλίου στα Χανιά. Η κ. Παναγιωτοπούλου πρόσθεσε ότι το πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ και κυρίως οι τεχνικές ειδικότητες, αποτελούν τον πυλώνα των Ενόπλων μας Δυνάμεων. Σημειώνεται ότι τέτοιου είδους σεμινάριο – ημερίδα πραγματοποιήθηκε πρώτη φορά στον Βόλο, όπου το εκπαιδευτικό αντικείμενο ήταν νέες τεχνολογίες αυτοκινήτων, βιομηχανική ηλεκτρολογία, PLC και αισθητήρες, οπτικές ίνες και συγκολλήσεις-μετρήσεις.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το