Ελλάδα

Γεωργιάδης για πληθωρισμό και καλάθι του νονού: «Δεν είμαι ο Ιησούς Χριστός για να γεννήσω ψάρια»

Για το «καλάθι του νονού» μίλησε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός ανάπτυξης αναφέρθηκε και στον πληθωρισμό στα τρόφιμα και τόνισε ότι, δεν είναι «ο Ιησούς Χριστός για να γεννάει ψάρια ούτε ο Σούπερμαν για να εξαφανίσει το παγκόσμιο πρόβλημα».

Μιλώντας στο Action24, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι, «Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα τρέχει με 14,7%. Είμαστε η τέταρτη χαμηλότερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πλάκα μου κάνεις. Δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι θα ανεβαίνουν τα τρόφιμα σε όλο τον πλανήτη, αλλά στην Ελλάδα θα πέφτουν; Δηλαδή εσείς πιστεύετε ότι ο Γεωργιάδης είναι ο Ιησούς Χριστός και θα γεννήσει και ψάρια. Σοβαρευτείτε λίγο επιτέλους. Ανεβαίνουν οι τιμές; Αφού πληθωρισμό έχουμε. Δε θα ανεβαίνουν οι τιμές; Θα πέφτουν; Ο Γεωργιάδης θα ρίξει τον πληθωρισμό; Πάμε καλύτερα συγκριτικά με τους άλλους; Αυτό είναι το ερώτημα», είπε.

«Θα κάνετε καμιά κριτική της προκοπής επιτέλους;»

Στη συνέχεια, ο υπουργός ανάπτυξης τόνισε πως, «Ό,τι βλέπεις στα ράφια του σούπερ μάρκετ είναι εισαγόμενο. Ακόμα και τα εγχωρίως παραγόμενα είναι εισαγόμενα στην πραγματικότητα. Όταν εισάγεις κάτι το αγοράζεις ακριβότερα αφού έξω υπάρχει πληθωρισμός. Θα το πουλάς φθηνότερα; Φιλάνθρωπος είσαι. Στο Ηνωμένο Βασίλειο λένε για σοκ που ανέβηκε ο πληθωρισμός στο 10,4%. Η Ελλάδα μας με τον Γεωργιάδη να τον βρίζετε, με το market pass έχει πληθωρισμό 6,2%. Μου ζητάς να εξαφανίσω ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Ποιος είμαι ο Σούπερμαν; Θα κάνετε καμιά κριτική της προκοπής επιτέλους; Δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση σοβαρών ανθρώπων. Με ρωτάτε δηλαδή σε εποχή παγκόσμιο πληθωρισμού αν ανεβαίνουν οι τιμές. Εντάξει. Είμαι ο Μάγος Μέρλιν».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το