Ελλάδα

Γεωργιάδης: Δεν θέλαμε να επαναλάβουμε το λάθος της Θεσσαλονίκης τα Θεοφάνεια

Την κόντρα που έχει ξεσπάσει το τελευταίο 24ωρο ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία με αφορμή την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να ανοίξου οι ιεροί ναοί τα Θεοφάνεια σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Αδωνις Γεωργιάδης συγκεκριμένα ανέφερε πως η κυβέρνηση πήρε την εν λόγω απόφαση (να κλείσουν δηλαδή οι εκκλησίες) γιατί δεν ήθελε να επαναλάβει το λάθος που έγινε στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης.

Πιο συγκεκριμένα ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε: «Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης… Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή».

«Κατά την ημέρα αυτή συνέρρεαν οι πιστοί, δεν μπόρεσε η εκκλησία να ελέγξει τη συρροή και μετά η Θεσσαλονίκη έγινε η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα. Αυτή η εικόνα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, προβαλλομένη στην εικόνα των Θεοφανείων που είναι μια πάνδημη, πανηγυρική λειτουργία μας οδήγησε στο lockdown», πρόσθεσε ο υπουργός.

ΣΥΡΙΖΑ: «Απίστευτη ομολογία Γεωργιάδη»
Από την πλευρά του, με ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κάνει λόγο για «απίστευτη ομολογία Γεωργιάδη ότι θρηνούμε θύματα στη Θεσσαλονίκη γιατί αγνόησαν λοιμωξιολόγους για lockdown πριν του Αγίου Δημητρίου», ενώ προσθέτει πως η κυβέρνηση λαμβάνει αποφάσεις «ερήμην της Επιτροπής και των ειδικών».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η κυνική ομολογία του κ. Γεωργιάδη πως η κυβέρνηση αγνόησε εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν του Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα η πόλη να θρηνεί τα περισσότερα θύματα της πανδημίας, επιβεβαιώνει τα χυδαία ψέματα του κ. Μητσοτάκη που έλεγε σε συνέντευξή του στον Alpha πως «κανένας ειδικός δεν μας το είχε υποδείξει».

Επιβεβαιώνει όμως και κάτι χειρότερο: Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, που λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της Επιτροπής και των ειδικών, βάζοντας το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή».

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το