Τοπικά

Γεωργία Χαραλαμπίδου: Αμέτρητες ιστορίες από βουνά και νησιά

Η κ. Γεωργία Χαραλαμπίδου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, ανήκει στους ανθρώπους εκείνους, οι οποίοι έχουν κάνει τα ταξίδια τρόπο ζωής. Περιηγήτρια από τα νιάτα της, λατρεύει τη φύση, ενώ δεν έχει πάψει να εξερευνά κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τα τελευταία χρόνια κατέχει τη θέση της προέδρου στον Φυσιολατρικό Όμιλο Βόλου «Ο Παν» και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης στο ιστορικό σωματείο της πόλης, σχεδιάζουν από κοινού ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και υπέροχες εξορμήσεις, εντός και εκτός Μαγνησίας.

Όπως κάθε ταξιδιώτης, έτσι και η ίδια, έχει να διηγηθεί αμέτρητες ιστορίες, σαν φοράει το σακίδιο στην πλάτη της και επισκέπτεται ένα καινούργιο μέρος μαζί με τους συνοδοιπόρους της στον Φυσιολατρικό Όμιλο Βόλου. Γεννημένη και μεγαλωμένη στη Δράμα – «το σπίτι μας ήταν στην άκρη της πόλης, όπου είχαμε μια μεγάλη αυλή με δέντρα και μεγάλωσα κοντά στη φύση», σημείωσε χαρακτηριστικά – συνειδητοποίησε από νωρίς πως το να εξερευνάει τη φύση θα ήταν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς της. «Μικρή πήγαινα κατασκήνωση στον Γρανίτη (σ.σ. το συγκεκριμένο χωριό της Δράμας, που βρίσκεται στην περιοχή του Νευροκοπίου πλέον αποτελεί σημείο αναφοράς για τον εναλλακτικό τουρισμό), γενικότερα αγαπούσα την επαφή με το φυσικό περιβάλλον. Είναι κάτι που μου αρέσει. Θυμάμαι δε, πως όταν πρωτοξεκίνησα στον Όμιλο «Ο Παν», διάβαζα τις ανακοινώσεις στις τοπικές εφημερίδες και έλεγα στον εαυτό μου «Κοίταξε τι ωραία πράγματα γίνονται, θέλω και εγώ να πάω». Η πρώτη πεζοπορία που έκανα ήταν στο μονοπάτι Μελίβοια – Βελίκα, στα παράλια της Λάρισας. Τόσα χρόνια μετά, ούτε που θυμάμαι πλέον σε πόσες κορυφές της Ελλάδας έχουμε ανέβει, πεζοπορώντας οκτώ, εννιά, ακόμη και δέκα ώρες. Από τη στιγμή που ενεπλάκην και στα διοικητικά, ασχολήθηκα με τη σειρά μου με τον σχεδιασμό των εκδρομών, να βρίσκουμε μονοπάτια για τις πεζοπορίες μας, να τα σηματοδοτούμε κλπ. Και περισσότερο αυτό που χαιρόμαστε, είναι ότι τη συγκεκριμένη δραστηριότητά μας, μπορούμε να την προσφέρουμε και στον υπόλοιπο κόσμο. Σημαντικό είναι επίσης ότι τα μέλη μας, μας εμπιστεύονται, γιατί όλες οι εκδρομές μας είναι οργανωμένες και όσοι ακολουθούν, ξέρουν πως θα κάνουμε πολλά περισσότερα από μία απλή περιήγηση. Για παράδειγμα, τώρα για το Πάσχα λέμε να ταξιδέψουμε στην Αστυπάλαια. Θα πάρω φίλους από άλλους συλλόγους που έχουν πάει στο νησί, για να μου δώσουν πληροφορίες, θα αναζητήσω κάποιον οδηγό βουνού από εκεί ή ακόμη, θα πάμε πρώτοι οι αρχηγοί, ώστε να ρυθμίσουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια. Μόνο έτσι πετυχαίνει μια εκδρομή», σημείωσε η δραστήρια πρόεδρος του Ομίλου, η οποία είναι επίσης μέλος στη Μικτή Χορωδία Αγριάς και στη Λαϊκή Βιβλιοθήκη Βόλου – Κληροδότημα Δαμιανού Κυριαζή.
Όσο για το εάν ανταποκρίνονται οι Βολιώτες στο πρόγραμμα εξορμήσεων του «Πανός»; «Το φθινόπωρο πήγαμε στη Νάξο, ενώ παράλληλα επισκεφτήκαμε Δήλο, Μύκονο και Κουφονήσια, με ημερήσιες κρουαζιέρες. Οι εγγραφές έφτασαν τις εκατό. Πού θα τα πηγαίναμε τόσα άτομα φουλ σεζόν στη Νάξο; Χωρίσαμε τους συμμετέχοντες σε δύο γκρουπ και πήγαμε τμηματικά. Μία εβδομάδα το ένα γκρουπ και την άλλη, το δεύτερο», ανέφερε η πρώην διευθύντρια του Ειδικού Σχολείου Αγριάς κλείνοντας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το