Ελλάδα

Γέννησε το δίδυμο αδελφάκι του γιου της 11 χρόνια μετά με κατεψυγμένο ωάριο (vid)

Ένα υγιέστατο αγοράκι έφερε στον κόσμο η 43χρονη Εύη στην Αθήνα. Το παιδί γεννήθηκε 11 χρόνια μετά το… δίδυμο αδελφάκι του. Δεν πρόκειται για κάποιο παράδοξο, αλλά για υπόθεση τεχνητής γονιμοποίησης.
Η γυναίκα είχε γονιμοποιήσει δύο ωάρια, το 2009 γέννησε το πρώτο της παιδί και είχε καταψύξει το δεύτερο ωάριο.
Αρκετά χρόνια αργότερα και πιεζόμενη από τον νόμο που ορίζει την καταστροφή των ωαρίων μετά την παρέλευση μίας δεκαετίας από τη γονιμοποίησή τους, η γυναίκα έκανε το μεγάλο βήμα, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Όπως είπε η ίδια στο Open Tv είναι «πολύ χαρούμενη που μετά από τόσα χρόνια απέκτησα το δεύτερο». Παρότι αναφέρει ότι υπήρξαν πολλά προβλήματα, οικονομικής φύσεως αλλά και υγείας, έπρεπε να πάρει αυτή την απόφαση.
«Είμαι πολύ χαρούμενη που πρόλαβα να αποκτήσω το δεύτερο παιδί γιατί δεν θα προλάβαινα, τα έμβρυα καταστρέφονται», δήλωσε στην κάμερα του Ανοιχτού Καναλιού η ίδια.
Οι επιστήμονες που ασχολούνται με τις μεθόδους υποβοηθούμενης γονιμοποίησης ζητούν να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και να παραταθούν τα όρια κατεψυγμένων ωαρίων και εμβρύων ώστε όλο και περισσότερα ζευγάρια να μπορούν να φέρουν στον κόσμο παιδιά.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το