Ελλάδα

Γεννηματά: Ο Πειραιάς λειτουργεί ως νέα Ειδομένη

ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ- Ç ÖÙÖÇ ÃÅÍÍÇÌÁÔÁ ÓÕÃÊÑÏÔÇÓÇ ÐÅÑÉÖÅÑÅÉÁÊÏÕ ÓÕÍÔÏÍÉÓÔÉÊÏÕ ÔÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÊÇÓ ÓÕÌÐÁÑÁÔÁÎÇÓ.

«Ο Πειραιάς, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, λειτουργεί ήδη ως μια νέα Ειδομένη», σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία με την Τουρκία προχωρά με πολύ αργά βήματα.

Μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσαν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές για το προσφυγικό στις Βρυξέλλες, η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για χάσιμο πολύτιμου χρόνου «με ευθύνες πολλών». «Μην χάσουμε και άλλο δημιουργώντας ψεύτικες ελπίδες ή κλείνοντας τα μάτια στην πραγματικότητα», πρόσθεσε.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η ευρωομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών είναι αντίθετη σε φράχτες που ύψωσαν «ορισμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις», ενώ προειδοποίησε ότι «η ανάγκη και οι διακινητές θα ανοίξουν άλλους δρόμους».
Όπως είπε, κάθε απόφαση πλέον πρέπει να έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα για τα κράτη μέλη, σαφές χρονοδιάγραμμα και μετρήσιμους στόχους, ενώ απηύθυνε κάλεσμα προς κάθε εμπλεκόμενο να βοηθήσει για πιο γρήγορα αποτελέσματα «προς όφελος των προσφύγων, των αξιών μας, της κοινωνικής συνοχής».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το