Ελλάδα

Γεννηματά: Να κινητοποιηθεί η κυβέρνηση για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

genmnimata

Για κυβερνητική αδιαφορία στο θέμα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα κατηγορεί η Φώφη Γεννηματά την κυβέρνηση.

Με αφορμή την κίνηση βρετανών βουλευτών που ζητούν την επιστροφή των μαρμάρων, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιτίθεται στην κυβέρνηση, η οποία όπως επισημαίνει δεν έχει καμία στρατηγική. Παράλληλα την καλεί να αναλάβει πρωτοβούλια και να αξιοποιήσει την κίνηση των βρετανών βουλευτών.

Η δήλωση

Βρετανοί βουλευτές ζητούν την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία στρατηγική για την προώθηση της επιστροφής των Παρθενωνείων Γλυπτών στην Ελλάδα, Βρετανοί βουλευτές κατέθεσαν για πρώτη φορά σχέδιο νόμου , με το οποίο ζητούν την εκπλήρωση του δίκαιου ελληνικού αιτήματος.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία δίνει νέα ώθηση και δυναμική στην υπόθεση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, στο μεγάλο όραμα της Μελίνας Μερκούρη, η οποία το υποστήριζε με κάθε τρόπο, από τότε που έθεσε το θέμα στο Συμβούλιο Υπουργών της UNESCO στο Μεξικό, μέχρι τον θάνατό της.

Ας σπάσει επιτέλους, η σιωπή και η απραξία, και ας αναλάβει και η Ελλάδα πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας την κίνηση των Βρετανών βουλευτών, πριν το όνειρο βουλιάξει κι άλλο στους βάλτους της κυβερνητικής αδιαφορίας.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το