Ελλάδα

Γεννηματά: Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν αλλάζουν με Κούγκι και νταούλια

γεννηματα

Την ανάγκη δημιουργίας ενός μετώπου υπέρ του “ναι” στο δημοψήφισμα της Κυριακής επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, η οποία μίλησε σε συγκέντρωση του κόμματος στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” της ΔΕΘ.

“Αν ο πρωθυπουργός επιμείνει να οδηγήσει τη χώρα σε αυτό το κάλπικο δημοψήφισμα, εμείς δεν έχουμε διλήμματα. Λέμε “ναι” στην Ελλάδα, “ναι” στην Ευρώπη, “ναι” στο ευρώ, όχι στην εθνική περιπέτεια, στη στοχοποίηση, στην απομόνωση, στη χρεοκοπία, στον διχασμό”, υπογράμμισε η κ. Γεννηματά.

Επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον κατηγόρησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα και σημείωσε:

“Σήμερα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη ημέρα για την πατρίδα μας. Μετά από 5 πέτρινα χρόνια κρίσης, θυσιών, απωλειών και μεγάλης προσπάθειας των Ελλήνων, ξημέρωσε μια μαύρη μέρα. Είναι η πρώτη φορά από την άνοιξη του 2010, που η Ελλάδα δεν έχει την προστασία και τη χρηματοδότηση του μηχανισμού στήριξης ενώ παραμένει πιο μακριά από ποτέ από τις αγορές. Με μηδενική ρευστότητα. Με οριστική απώλεια πάνω από 12.7 δισ. ευρώ, που παρακρατήθηκαν οριστικά από τον ESM(10.9 + 1.8) δισ. Την οικονομία νεκρή. Τις τράπεζες κλειστές και ουσιαστικά εκτεθειμένες στο έλεος του ESM και της ΕΚΤ. Με μη καταβολή εμπρόθεσμα των οφειλόμενων δόσεων του ΔΝΤ για τις οποίες μάλιστα είχε ήδη δοθεί παράταση. Είναι μια κατάσταση τραγική με ολέθριες επιπτώσεις για την Ελλάδα τις επόμενες δεκαετίες αν ο ΕSΜ, η ΕΚΤ, το ΔΝΤ κάνουν αυστηρή και τυπική εφαρμογή όλων των προβλεπομένων δικαιωμάτων τους”.

Για τον πρωθυπουργό είπε ότι οδηγεί τη χώρα σε ένα “δημοψήφισμα-παράνοια” και “διχάζει τη χώρα για να μην διχάσει τον ΣΥΡΙΖΑ”. Παρατήρησε ότι οι επιλογές της κυβέρνησης διευκολύνουν αυτούς που δεν θέλουν την Ελλάδα στο ευρώ και πρόσθεσε: “Τι ζητάει αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός από τον Έλληνα; Να πάει την Κυριακή να πει όχι και να ταυτιστεί η ελληνική φωνή με τη φωνή του Σόιμπλε, των ακραίων νεοφιλελεύθερων κύκλων; Των ακραίων νεοφιλελεύθερων που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ και εκτός Ευρώπης;”

Απάντησε και σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν κατηγορήσει το ΠΑΣΟΚ σαν “τρόικα εσωτερικού” και “πέμπτη φάλαγγα”, λέγοντας: “Εμείς στο ΠΑΣΟΚ έχουμε με σαφήνεια και ευθέως επικρίνει και κατακρίνει τους δανειστές και τις νεοφιλελεύθερες εμμονές ορισμένων συντηρητικών κύκλων. Είμαστε σοσιαλδημοκράτες και η συντηρητική επιλογή της ακραίας λιτότητας που κυριαρχεί στην Ευρώπη, δεν μας εκφράζει.

» Το ναι ή όχι στην Ευρώπη υψώνει νέα τείχη και εμείς ως ΠΑΣΟΚ πιστεύουμε ότι πρέπει να τα γκρεμίσουμε με περισσότερη αλληλεγγύη, δημοκρατία, ανάπτυξη, και τη διαμόρφωση ενός νέου κοινωνικού κράτους. Δεν αρκεί ένα όχι, χρειάζεται αγώνας για την αλλαγή συσχετισμών. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δεν θα αλλάξουν με αυτοκτονίες κρατών και γραφικές αναφορές στο Κούγκι, ούτε με νταούλια που παίζουν χορούς του Ζαλόγγου”.

Πηγή:ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το