Τοπικά

Γέμισε με ευχές και κάρτες το Νοσοκομείο Βόλου – Συγκινητικά μηνύματα αγάπης για γιατρούς-νοσηλευτές

Γέμισε με ευχές και κάρτες αγάπης από ασθενείς και παιδιά σχολείων αλλά και προσκόπους, η Νοσηλευτική και η Ιατρική Υπηρεσία του Νοσοκομείο Βόλου. Όλες οι «στάσεις» νοσηλευτριών και γιατρών στις κλινικές είναι γεμάτες από ευχές, ευχαριστίες, συγκινητικά μηνύματα ασθενών που με τη βοήθεια του υγειονομικού προσωπικού κέρδισαν τη «μάχη» της ζωής.
«Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ όλα τα χρόνια μιας ζωής που μπορεί να είναι μακρόχρονη ή σύντομη. Είστε για μένα οικογένεια», «Με σώσατε, θα είστε πάντα κομμάτι της ζωής μου» αναφέρει άλλο μήνυμα. Υπάρχουν και γράμματα ασθενών με εξομολογήσεις, με αναφορές στο τι θα συνέβαινε εάν χάνανε τη «μάχη». «Είχα υποχρέωση να ζήσω για να μην μεγαλώσουν τα παιδιά μου στον δρόμο. Σε εσάς οφείλω εγώ και τα παιδιά μου τα πάντα»… έγραψε μια γυναίκα με παραμονή δύο εβδομάδων στην κλινική covid, χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει με τα μικρά παιδιά της που τα φιλοξενούσαν φίλοι της.

«Είναι Χριστούγεννα περίεργα. Πρώτη φορά δεν μπορούμε να δουλέψουμε από τη συγκίνηση. Κάθε ώρα παίρνουμε γράμματα, κάρτες, λουλούδια, ζωγραφιές. Είναι ένα μεγάλο συναισθηματικό βάρος. Ένα 40% των ανθρώπων που νοσηλεύονται αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Ο κορωνοϊός από το ένα λεπτό στο άλλο μπορεί να προκαλέσει πολυοργανική ανεπάρκεια και να χάσουμε έναν άνθρωπο. Τελειώνουν οι βάρδιες και οι νοσηλεύτριες με τους νοσηλευτές και τους γιατρούς είναι στην κυριολεξία κομμάτια. Ζήσαμε τον Νοέμβρη ένα ατελείωτο πένθος και δεν θα ξεχάσουμε και εμείς ποτέ ούτε τους ανθρώπους που «έφυγαν», ούτε τους συγγενείς τους. Νοσηλεύαμε σε διαφορετικές κλινικές covid ανθρώπους της ίδιας οικογένειας που δεν μπορούσαν να μιλήσουν μεταξύ τους. Γίναμε οι δίαυλοι της επικοινωνίας τους με τον έξω κόσμο και τους δικούς τους. Όταν σε μια «κανονικότητα» χάνεται άνθρωπος μια φορά την εβδομάδα ή και αργότερα από σοβαρά και αξεπέραστα προβλήματα υγείας, φανταστείτε την ψυχολογία όλων όταν χάναμε δύο, τρεις ή τέσσερις ανθρώπους την ημέρα. Παλεύουμε με ένα «θηρίο», αυτό πρέπει να καταλάβει ο κόσμος και να προσέχει. Όσο, για την αγάπη που μας δείχνουν , λόγια δεν υπάρχουν και ένα «ευχαριστώ» δεν αντιπροσωπεύει αυτό που νοιώθουμε. Είναι το ίδιο απερίγραπτο συναίσθημα που αισθανόμαστε για όλους τους συναδέλφους μας που δουλεύουν στη μονάδα εντατικής θεραπείας, στη μονάδα αρνητικής, πίεσης, στο Τμήμα Επειγόντων, στις κλινικές, στο ΕΚΑΒ, το ίδιο συναίσθημα για τους τραυματιοφορείς μας. Το ίδιο συναίσθημα για τους συναδέλφους μας γιατρούς και νοσηλευτές που αρρώστησαν μέσα στη «φωτιά» και τα κατάφεραν να επιστρέψουν υγιείς για να συνεχίσουν», είπε η διευθύντρια της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Κατερίνα Χαρανά.

Ένα «βουνό» αγάπης
Στο πλαίσιο της δράσης «Πες το με μια κάρτα», μαθητές και εκπαιδευτικοί του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βόλου προσέφεραν με τη συνδρομή της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, χριστουγεννιάτικες κάρτες και χειροποίητες κατασκευές, δίνοντας δύναμη και κουράγιο στο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο».
«Ο Εσταυρωμένος» προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης απαραίτητα για τη νοσηλεία των ασθενών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο».

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Ν. Μαγνησίας, πρόσφερε χριστουγεννιάτικες κάρτες και αφίσες, χειροποίητες κατασκευές και παραμύθια για τα νοσηλευόμενα παιδιά της Παιδιατρικής Κλινικής, δίνοντας δύναμη στο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου «Αχιλλοπούλειο».
Οι πρόσκοποι και οι Οδηγοί της Νέας Ιωνίας, όπως κάθε χρόνο έστειλαν κάρτες και γάντια με μηνύματα αγάπης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το