Τοπικά

Γεμάτοι δρόμοι, άδεια μαγαζιά στο Βόλο- Μειωμένη 30% η κίνηση στην αγορά ενόψει Πάσχα

 

Με διαφορετικές ταχύτητες κινείται η αγορά του Βόλου, καθώς περιορισμένα είδη είναι στις επιλογές των καταναλωτών. Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Τσέλιος δήλωσε χθες πως η ανασφάλεια των πολιτών έχει «ακινητοποιήσει» τα πάντα και σε σχέση με την προηγούμενη κακή χρονιά καταγράφεται μείωση της τάξης του 30%.
«Δικαιολογίες δεν υπάρχουν παρά μόνο ρεαλισμός. Χωρίς χρήματα και με την ανασφάλεια να έχει ισοπεδώσει τα πάντα δεν μπορεί να κινηθεί η αγορά. Πώς είναι δυνατόν να αποφασίσει κάποιος να ψωνίσει για να χαρεί όταν δεν γνωρίζει τι του ξημερώνει», είπε. Κινούνται ικανοποιητικά τα παιδικά, οι λαμπάδες, το νεανικό ρούχο και τα αθλητικά, ενώ για τα υπόλοιπα είδη η κινητικότητα είναι αναιμική.
Παρά τη μείωση τιμών από 10% ώς 20%, σε σχέση με πέρσι οι καταναλωτές είναι σκεπτικοί και μετρημένοι στις αγορές, καθώς οι προτεραιότητές τους είναι η εξόφληση χρεών και φόρων.
Η αγορά είναι γεμάτη από τους Βολιώτες, ωστόσο σύμφωνα με τους εμπόρους «οι πελάτες κάνουν πολύ μεγάλη έρευνα αγοράς για να αγοράσουν κάτι, αν και οι δρόμοι είναι γεμάτοι από αυτούς που κάνουν βόλτα. Ο κόσμος θέλει, αλλά δεν μπορεί να αγοράσει» σχολίασε έμπορος του κέντρου.
Προσδοκίες για να «ρεφάρουν» μέχρι τελευταία στιγμή έχουν έμποροι καταστημάτων παιχνιδιών, καθώς το 10% του ετήσιου τζίρου τους προέρχεται από το συγκεκριμένο διάστημα, αλλά η απαισιοδοξία είναι διάχυτη γιατί ο κόσμος επιλέγει τα πολυκαταστήματα.
«Πρωταγωνίστρια» στις αγορές είναι η λαμπάδα, με τις τιμές να κυμαίνονται στην αγορά του Βόλου από 4 έως 20 ευρώ. Ήρωες από κόμικς και από τις εκάστοτε τηλεοπτικές σειρές που προτιμά το παιδικό κοινό γίνονται τα δημοφιλή παιχνίδια που τις συνοδεύουν.
«Είναι το είδος που κινείται και συνδυάζεται και με το παιχνίδι. Το μόνο είδος που λόγω του εθίμου έχει μεγάλη κίνηση» κατέληξε ο κ. Τσέλιος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το