Τοπικά

«Γέφυρες» από το 4ο Λύκειο Βόλου στην Πολωνία

LYKEIO

Στο πλαίσιο του προγράμματος e-twinning που εκπονεί το 4ο ΓΕΛ Βόλου με τίτλο «The story of two cities» καθηγητές και μαθητές του σχολείου ταξίδεψαν στο Wroclaw της Πολωνίας, από 19/4 έως 25/4 προκειμένου στη συνάντησή τους με καθηγητές και μαθητές της χώρας αυτής να παρουσιάσουν τις εργασίες τους , όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα.

Την πρώτη μέρα 20/4/15 έγινε θερμή υποδοχή των φιλοξενουμένων στο σχολείο και στο Δημαρχείο και στη συνέχεια περιήγηση στην πόλη, στα αξιοθέατα και ενημέρωση για την ιστορία της. Η πόλη του Wroclaw στη ΝΔ Πολωνία εξέπληξε ευχάριστα τους Έλληνες καθηγητές και μαθητές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες των μαθητών στο σχολείο. Το θέμα των εργασιών σε αυτή τη συνάντηση αφορούσε στην ουσιαστική γνωριμία των μαθητών με την άλλη χώρα μέσα από την παρουσίαση της ιστορίας της, των αξιοθέατών της, των παραδοσιακών χορών της κάθε χώρας.

Οι μαθητές του σχολείου φιλοξενήθηκαν σε σπίτια μαθητών της πόλης και είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με τον τρόπο ζωής, τη νοοτροπία και την κουλτούρα της άλλης χώρας. Μαθητές και καθηγητές επέστρεψαν ενθουσιασμένοι από τη ζεστή φιλοξενία των Πολωνών, την ενδιαφέρουσα γαστρονομία τους και τον πολιτισμό τους.

Σε συνέχεια της υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος και σε ανταπόδοση της επίσκεψης οι Πολωνοί μαθητές επισκέφτηκαν την πόλη του Βόλου από 1-5-15 ώς 8-5-15. Εδώ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη μας πιο ουσιαστικά, πέρα από την τουριστική προβολή που είχε γίνει στην Πολωνία. Ο ανοιξιάτικος καιρός στάθηκε σύμμαχος των επισκεπτών στις εξορμήσεις τους στο Πήλιο και στην επίσκεψη στις Μηλιές με το τρενάκι το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου.

Τη Δευτέρα 4/5, μετά τη συγκινητική υποδοχή στο σχολείο υπό τις νότες παραδοσιακής ελληνικής μουσικής, αλλά και έντεχνων ελληνικών τραγουδιών από τη σχολική χορωδία, οι φιλοξενούμενοι είχαν τη μοναδική ευκαιρία, μετά την επίσημη υποδοχή τους στο Δημαρχείο, να παρακολουθήσουν προβολή και παρουσίαση για την Αργώ που έγινε με την ευκαιρία της έλευσης του αυστραλιανού ιστιοφόρου.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι μαθητές του σχολείου μας ξενάγησαν τους Πολωνούς μαθητές στις ομορφότερες γωνιές του Βόλου, στο Μουσείο της Πόλης, στην Αγριά και υλοποιήθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο ΕΚΠΕ Μακρινίτσας. Επίσης έγινε συνδιδασκαλία βιολογίας και χημείας των Πολωνών και Ελλήνων μαθητών στο εργαστήριο του σχολείου μας.

Οι Πολωνοί μαθητές και καθηγητές φιλοξενήθηκαν άψογα σε ελληνικές οικογένειες, βίωσαν τον ελληνικό τρόπο ζωής, γεύτηκαν την ελληνική κουζίνα και αναχώρησαν για την πατρίδα τους με τις καλύτερες εντυπώσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το