Ελλάδα

Γαβρόγλου: Φασίστες της ΧΑ καλούν σε κινητοποιήσεις τους μαθητές – Με SMS και ανθρώπους έξω από σχολεία

Ο Κώστας Γαβρόγλου κατήγγειλε ότι η Χρυσή Αυγή καλεί απροκάλυπτα μαθητές σε κινητοποιήσεις, με το πρόσχημα των εθνικών θεμάτων, ενώ στην πραγματικότητα στόχος είναι να σπείρει τον διχασμό.
Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι αυτό γίνεται με μηνύματα που στέλνονται στα κινητά τηλέφωνα των μαθητών, αλλά και με στελέχη της Χρυσής Αυγής έξω από τα σχολεία.

«Το τελευταίο διάστημα, φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να διοχετεύσουν το εθνικιστικό δηλητήριό τους σε μαθητές και σε σχολεία. Με μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα μαθητών, με τοποθετήσεις στελεχών τους και με “απεσταλμένους” τους έξω από σχολεία, καλούν απροκάλυπτα τους μαθητές σε κινητοποιήσεις με το πρόσχημα των εθνικών θεμάτων, ενώ στην πραγματικότητα θέλουν να σπείρουν τον διχασμό στην εκπαιδευτική κοινότητα προκειμένου να καταγράψουν δυνάμεις ως δικές τους. Κι όλα αυτά την ώρα που συνεχίζουν να έρχονται στο φως στοιχεία της εγκληματικής τους δράσης», δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου και τόνισε ότι ο φασισμός είναι συνώνυμο της βίας, της τρομοκράτησης, του σκοταδισμού, της ανελευθερίας.

«Θυμίζουμε ότι η νέα γενιά δεν πρέπει να επιτρέψει να χαθεί ξανά ένας Παύλος Φύσσας. Να μην επιτρέψει σε φασιστικές συμμορίες να δράσουν ξανά στις γειτονιές. Θυμίζουμε ότι η μόνη απάντηση στον φασισμό είναι το “όχι” της κοινωνίας και της νεολαίας μας», δήλωσε ακόμη.

Ο υπουργός Παιδείας κάλεσε τα πολιτικά κόμματα και τους εκπαιδευτικούς φορείς να καταδικάσουν απερίφραστα τα ακροδεξιά μορφώματα και τις επιδιώξεις τους, «χωρίς μισόλογα και υπεκφυγές, χωρίς “ναι μεν αλλά” και δικαιολογίες».

«Καλούμε τα μαθητικά συμβούλια, τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων να απομονώσουν τις φασιστικές κραυγές. Το σχολείο είναι και θα παραμείνει προπύργιο ελεύθερου στοχασμού, κριτικής σκέψης και προάσπισης των δημοκρατικών αξιών», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Γαβρόγλου.

Πηγή: iefimerida

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το