Ελλάδα

Γαβράς: Η συντηρητική Ευρώπη δεν θ’αφήσει τον Τσίπρα να πετύχει

GABRAS

Την εκτίμηση ότι «η συντηρητική Ευρώπη δεν έχει κανένα λόγο να αφήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επιτύχει» εξέφρασε ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην κομμουνιστική εφημερίδα L’Humanite.

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια συντηρητική Ευρώπη, η οποία δεν έχει κανένα λόγο να αφήσει τον Τσίπρα να επιτύχει, έστω και μόνο για ιδεολογικούς λόγους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Γαβράς

«Αυτό που συμβαίνει σε τρία ή τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες είναι μια τραγωδία. Εγκρίνω τη βούληση του Τσίπρα να βγάλει τη χώρα από τα νύχια της τρόικας» προσθέτει ο σκηνοθέτης του «Ζ».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός «άρχισε να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις του. Δεν θα καταφέρει ίσως τα πάντα, αλλά το σημαντικό είναι να κάνει τα πάντα για να τα καταφέρει» συνέχισε.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον πολιτισμό, ο Κώστας Γαβράς το χαρακτήρισε «πολύ δίκαιο στον τύπο και την ουσία, προβλέπει δηλαδή μια απαραίτητη κρατική υποστήριξη, αφήνοντας παράλληλα τον πολιτισμό στα χέρια αυτών που τον παράγουν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το