Παραπολιτικά

Γαστρονομία

Η περίπτωση του τσιπουράδικου του Βόλου δεν είναι άγνωστη. Όταν χρησιμοποιείται, όμως, για την ανάδειξη της περιοχής και την προσέλκυση ακόμη περισσότερων επισκεπτών είναι άξιο συγχαρητηρίων. Αυτό κάνει το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Βόλου. Με την υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας «τα τσιπουράδικα του Βόλου και της Νέας Ιωνίας» στον Εθνικό Κατάλογο για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά γίνεται το πρώτο βήμα για την ανάδειξη της σημαντικής ταυτότητας της πόλης. Το επόμενο βήμα είναι η ανάδειξη του παραπάνω χαρακτηριστικού με θέμα: Η τοπική γαστρονομική παράδοση από το χθες στο σήμερα. Στη θεματική θα περιλαμβάνονται η παρουσίαση της ιστορίας και παράδοσης της τοπικής κουζίνας του Βόλου, του χθες, αλλά και το σήμερα, η παρουσίαση των γαστρονομικών περιοχών, καθώς και η διατροφική, κοινωνική και πολιτιστική αξία της τοπικής κουζίνας.
ΗΡ.ΚΑ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το