Τοπικά

Γαργάλας: Χρυσοβελώνη , Πουλάκης, Ντίτορας “υποστηρικτές” του Μπέου- Επιστροφή στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου

Την επιστροφή του στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου μετά την αποχή που αποφάσισαν 12 δημοτικοί σύμβουλοι από τις συνεδριάσεις για τους τραμπουκισμούς, τις ύβρεις και τις απειλές που δέχονται από την δημοτική αρχή, ανακοίνωσε ο κ. Κ.Κώστας Γαργάλας. Οι λόγοι της αποχής δεν έχουν εκλείψει αλλά σε καμία καταγγελία για όσα συμβαίνουν στο Βόλο δεν απαντά η Αποκεντρωμένη και το Υπουργείο Εσωτερικών.
Όπως είναι γνωστό από τις 03-10-2018 δώδεκα Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης μεταξύ των οποίων και ο κ. Γαργάλας απέχουν από τις Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (πλην του κ. Κανελλή που ήδη επέστρεψε) με συγκεκριμένη αιτιολόγηση και ανάλογη παράθεση τεκμηρίων. Η αποχή αυτή συνοδεύτηκε με καταγγελία περί κατάλυσης κάθε νομιμότητας , θεσμικής διαδικασίας και έννοιας Δημοκρατίας στην από τις 15-10-2018 αναφορά προς την Αποκεντρωμένη και τον Γραμματέα της Νικόλαο Ντίτορα αλλά και προς το Υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα προς το γραφείο του Υπουργού Αλέξανδρου Χαρίτση και της Υφυπουργού Μαρίνας Χρυσοβελώνη.

“Έχει παρέλθει έκτοτε ένα διάστημα περίπου τριών μηνών όπου θα περίμενε κανείς κάποια απάντηση , μια όχληση διευκρίνισης , μια ενημέρωση ή ακόμα κι ένα απλό ενδιαφέρον από τους προαναφερθέντες αποδέκτες της αναφοράς. Ματαίως όμως. Σιγή ασυρμάτου. Και για να γίνω ακριβέστερος στον μεν Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης καταλογίζεται το ότι (με ότι μέχρι σήμερα είναι στον υπογράφοντα γνωστό) ουδέποτε τον απασχόλησε το συγκεκριμένο θέμα στους δε άλλους δυο πως (από ότι επίσης είναι στον υπογράφοντα γνωστό) ούτε και ενδιαφέρθηκαν να ελέγξουν την υφιστάμενη υπηρεσία τους για την τύχη της υπόθεσης. Και να σκεφτεί κανείς πως και η υφυπουργός Μ. Χρυσοβελώνη και ο Γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Κ. Πουλάκης είναι δημότες αυτής της πόλης. Επειδή λοιπόν απέναντι σ’ αυτή την ομολογουμένως βολική για την σημερινή Δημοτική Αρχή «διαδικαστική ολιγωρία» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κι ακόμη πιο βολική «καθυστέρηση ελέγχου μάλλον λόγω φόρτου εργασίας (sic) » του Υπουργείου Εσωτερικών και της ηγεσίας του δεν μπορεί αιωνίως να στεκόμαστε απέχοντες του ρόλου μας, γι’ αυτό και δεν θα συνεχίσω την αποχή μου. Φυσικά όλη αυτή η μικρή «ιστορία» επιβεβαίωσε απολύτως τις από πολύ καιρό σκέψεις και υποψίες μου για τους κύριους «υποστηρικτές» αυτής της Δημοτικής Αρχής. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από το ίδιο το σύστημα (όπως αυτό μορφοποιείται κάθε φορά) καθώς αυτή η Δημοτική Αρχή αποτελεί το πλέον συστημικό συλλογικό υποκείμενο που είναι και το πλέον βολικό και εξυπηρετικό γι’ αυτό.
Καλή Χρονιά στον κάθε ένα συμπολίτη και στην κάθε μια συμπολίτισσα .
Κι ως προς τα Δημοτικά μας πράγματα το 2019 να είναι μια φωτεινή χρονιά, με αυτόφωτη και πραγματικά αυτοδιοικούμενη την πόλη μας, απαλλαγμένη από το μαύρο σύννεφο του σήμερα αλλά κι από τα βαρίδια των παραγόντων και των παραγοντίσκων που είναι και η βασική αιτία ύπαρξής του”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το