Κόσμος

Γάμος στην Ινδία σε κέντρο καραντίνας με προστατευτικές στολές

Τις ζωές τους θέλησαν να ενώσουν ακόμα και εν μέσω της πανδημίας δύο άνθρωποι στην Ινδία, οι οποίοι αποφάσισαν να παντρευτούν, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Ο γάμος πραγματοποιήθηκε σε ένα απομακρυσμένο χωριό της Ινδίας, λίγες ώρες μετά τη διάγνωση της νύφης με κορωνοϊό.
Το ζευγάρι αποφάσισε να κάνει το γάμο του κανονικά, τον μετέφερε απλώς στο κέντρο καραντίνας της περιοχής. Έτσι, αντάλλαξε όρκους αιώνιας αγάπης μέσα σε μπλε προστατευτικές στολές την Κυριακή στον προαύλιο χώρο της δομής φιλοξενίας για κρούσματα κορωνοϊού της πολιτείας Ρατζαστάν.

Την είδηση γνωστοποίησε στο πρακτορείο Reuters ο υγειονομικός επικεφαλής της περιοχής, Ραχέντρα Μεένα. «Συμβουλευτήκαμε τις οικογένειες και συμφώνησαν να γίνει ο γάμος στο κέντρο καραντίνας χωρίς τα εθιμοτυπικά», σχολίασε. Όπως ήταν αναμενόμενο, αμέσως μετά το γάμο, νύφη και γαμπρός μπήκαν σε καθεστώς απομόνωσης.
Στους γάμους στην Ινδία, συνήθως, δίνουν το παρών, δεκάδες συγγενείς αλλά και φίλοι του ζευγαριού που συμμετέχουν παράλληλα και στους εορτασμούς. Πλέον, εν μέσω κορωνοϊού, πολλά κράτη έχουν ωστόσο επιβάλει περιορισμούς σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπονται στις τελετές. Στην Ινδία σήμερα καταγράφεται ένα από τα υψηλότερα ποσοστά μολύνσεων στον κόσμο, με πάνω από 9,6 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα συνολικά.

Πηγή: Έθνος

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το