Τοπικά

Γάλλος φιλέλληνας δώρισε στο Δήμο Βόλου οφθαλμιατρικό μηχάνημα

ΔΩΡΕΑ

Στη δωρεά προς το Δήμο Βόλου ιατρικού μηχανήματος για οφθαλμιατρική εξέταση σύγχρονης τεχνολογίας και διαπιστευμένης επιστημονικής πιστότητας προέβη σήμερα ο Γάλλος Ιατρός Οφθαλμίατρος Jerome Beaufils. Το μηχάνημα θα χρησιμοποιηθεί για την εξέταση αδύναμων οικονομικά πολιτών.

Κάτοικος της πόλης Rivasalte της Γαλλίας, ο Jerome Beaufils αποφάσισε με τη συνταξιοδότησή του να παραχωρήσει το οφθαλμιατρικό μηχάνημα σε πόλη της Ελλάδας, συμμεριζόμενος τις δυσκολίες λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά και από αγάπη στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ελλάδας. Επέλεξε το Βόλο λόγω των στενών σχέσεων με την αδελφοποιημένη γαλλική πόλη Le Mans αλλά και της μακρόχρονης σχέσης με τη λειτουργία από το 1904 της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ», του Γαλλικού Ινστιτούτου και τη συνεχή λειτουργία Γαλλικού Προξενείου στο Βόλο.

Η παράδοση του ιατρικού μηχανήματος έγινε από τον ίδιο τον Γάλλο Οφθαλμίατρο στο Δημαρχείο Βόλου ενώ η παραλαβή του έγινε από τους Αντιδημάρχους Κοινωνικής Μέριμνας Αν. Μπατζιάκα και Παιδείας – Πολιτισμού Γεωργία Μποντού – Τοκαλή.
Όπως έγινε γνωστό, το μηχάνημα θα τοποθετηθεί στο Δημοτικό Ιατρείο που σύντομα θα λειτουργήσει σε χώρο που θα ανακοινωθεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το