Κόσμος

Γαλλία: Μήνυση σε κλινική γιατί μπέρδεψε τα μωρά μετά τη γέννηση

neogna

Μήνυση σε μαιευτήριο των Καννών κάνουν δύο οικογένειες, ζητώντας πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ, διότι πριν από 20 χρόνια μπέρδεψαν τα μωρά τους μετά τη γέννηση.
Η περίεργη αυτή ιστορία ξεκίνησε πριν από δύο δεκαετίες όταν η Σοφί Σεράνο γέννησε την Μανόν σε μια κλινική στην πόλη Ριβιέρα.

Το βρέφος είχε ίκτερο και τοποθετήθηκε σε θερμοκοιτίδα εξοπλισμένη με ειδικά φώτα για την αντιμετώπιση του προβλήματος δίπλα σε έναν άλλο κοριτσάκι, την Μέλανι, που είχε ανεβάσει κι αυτή ίκτερο.

Αλλά μία εργαζόμενη στη συνέχεια έδωσε λάθος μωρά στους γονείς, σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε μια δεκαετία αργότερα.

Οι μητέρες είχαν αντιληφθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και η Σεράνο είχε επισημάνει στο προσωπικό του νοσοκομείου πως η κόρη της είχε ανοιχτόχρωμα δέρμα ενώ στη συνέχεια εμφανίστηκε με πιο σκούρο.
Το προσωπικό καθησύχασε τις ανησυχίες της, λέγοντας πως η διαφορά οφείλεται στις επιπτώσεις των λαμπτήρων για την αντιμετώπιση του ίκτερου.

Ωστόσο, τα επόμενα χρόνια οι ανησυχίες της έγιναν πιο έντονες. Η μικρή τους κόρη Μανόν Σεράνο αποτελούσε συχνά αντικείμενο σχολιασμό στο μικρό χωριό που κατοικούσαν, γιατί όλοι ψιθύριζαν πως ήταν το «παιδί του ταχυδρόμου» επειδή δεν έμοιαζε καθόλου στον πατέρα της.

Ο πατέρας, εντέλει αποφάσισε να κάνει ένα τεστ πατρότητας όταν εκείνη έγινε 10 ετών. Αποδείχτηκε πως δεν ήταν ο βιολογικός της πατέρας. Ακόμη μεγαλύτερο σοκ υπέστη η οικογένεια όταν αποδείχθηκε πως ούτε η Σοφί Σεράνο ήταν η μητέρα του παιδιού.

Όπως αποδείχτηκε το άλλο κοριτσάκι μεγάλωσε με μια άλλη οικογένεια μόλις 30 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι των Σεράνο.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το