Κόσμος

Γαλλία: Από τα Χανιά ο ιερέας που τραυματίστηκε στην ένοπλη επίθεση στην Λιόν

Σοκαρισμένη η διεθνής κοινότητα από τη νέα επίθεση σε ναό στη Γαλλία, αυτή τη φορά στη Λιόν. Ο δράστης της ένοπλης επίθεσης χρησιμοποίησε πριονισμένο κυνηγετικό όπλο, πυροβόλησε τουλάχιστον δυο φορές τον ιερέα και διέφυγε.
Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο ιερέας, 52 ετών, κατά τις πρώτες πληροφορίες, εκείνη την ώρα έκλεινε τον ναό. Το όνομά του είναι π. Νικόλαος Κακαβελάκης έχει καταγωγή από τα Χανιά της Κρήτης και είναι πατέρας δυο παιδιών.

Πατέρας τριών παιδιών και καταγωγή από τα Χανιά έχει ο Έλληνας ιερέας που τραυματίστηκε από όπλο αγνώστου το απόγευμα του Σαββάτου στην είσοδο της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στη Λυόν.
Ο πάτερ Νικόλαος Κακαβελάκης είναι θεολόγος ιστορικός και σπούδασε στο Université Jean Moulin Lyon III. Παράλληλα δίδασκε στο Πανεπιστήμιο Λυόν μαθήματα Βυζαντινής ιστορίας. Διέμενε εδώ και χρόνια στην γαλλική πόλη, με την οικογένειά του. Έχει τρία παιδιά και το μικρότερο είναι τριών ετών. Είναι από τα πιο αγαπητά μέλη της ελληνικής κοινότητας στη Γαλλία με πλούσιο κοινωνικό έργο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη καθώς έχει δεχτεί δύο σφαίρες από κομμένο κυνηγετικό όπλο. Τα σοβαρά τραύματά του είναι στην κοιλιακή χώρα και στο στήθος.

Facebook/ Communauté Hellénique de Lyon

Όπως αναφέρει η Le Figaro, επικαλούμενη πηγές, ερευνάται ακόμη το ενδεχόμενο εάν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση καθώς ο συγκεκριμένος ιερέας είχε δεχθεί επίθεση στο παρελθόν από έναν πολίτη που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Η αστυνομία προχώρησε σε μια προσαγωγή υπόπτου, τα χαρακτηριστικά του οποίου είναι κοντά σε αυτά που έχουν περιγράψει πολίτες.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι το επεισόδιο είναι σε εξέλιξη και αφορά την περιοχή Place Jean-Mace. Εχουν γίνει συστάσεις στους κατοίκους να μείνουν σπίτια τους καθώς ο δράστης παραμένει ασύλληπτος.
Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών, Gerard Darmanin, ενεργοποίησε την Μονάδα Κρίσης στο υπουργείο του για να παρακολουθήσουν την απόπειρα δολοφονίας του Ελληνα ιερέα στην Λυών.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το