Κόσμος

Γαλλία: Ανησυχητικά στοιχεία για τις εξαφανίσεις ανηλίκων – Κάθε 12 λεπτά χάνεται ένα παιδί

Κάθε 12 λεπτά εξαφανίζεται ένας ανήλικος στη Γαλλία, όπως αναφέρει σε έκθεσή της η οργάνωση «116.000 εξαφανισμένα παιδιά», κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro» υποστηρίζει ότι, ο Φαμπιέν, η Γιασμίν όπως και άλλα παιδιά δεν επέστρεψαν ποτέ στο σπίτι τους το 2022. Οι γονείς τι να πρωτοσκεφθούν;
Ότι αποφάσισαν να το «σκάσουν» ή ότι πίσω από την εξαφάνισή τους κρύβονται απαγωγείς;

Το 2022, 43.202 ανήλικα έχουν δηλωθεί ως εξαφανισμένα στην αστυνομία και τη χωροφυλακή, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας που δημοσιεύονται σε έκθεση της οργάνωσης (που λειτουργεί και η γραμμή βοήθειας) «116.000 εξαφανισμένα παιδιά».

Σήμερα, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Εξαφανισμένων Παιδιών», η ένωση «Droit d’enfance» (Δικαίωμα στην Παιδική Ηλικία) κοινοποίησε για πρώτη φορά λεπτομερή στοιχεία που δείχνουν ότι πρόκειται για ένα ευρείας κλίμακας ανησυχητικό φαινόμενο.

Το 95% των ανηλίκων έχουν εξαφανιστεί οικειοθελώς.

Η πλειοψηφία των ανηλίκων που το έσκασαν από το σπίτι τους είναι άνω των 15 ετών, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 63% των εφήβων που έγιναν «καπνός» πριν ένα χρόνο.

Η έκθεση προειδοποιεί επίσης, για μια ανησυχητική αύξηση του αριθμού των παιδιών που εξαφανίζονται σε μικρή ηλικία και το ποσοστό αυτό αυξάνεται κάθε χρόνο φθάνοντας το 37,9%, το 2022.

«Η έκθεση αναφέρεται σε παιδιά ηλικίας 10-11 ετών και άνω, που εγκαταλείπουν το σπίτι τους ή τα ιδρύματα παιδικής πρόνοιας», επισημαίνει η Σαντρίν Περί, διευθύντρια της οργάνωσης «116.000 εξαφανισμένα παιδιά», εξηγώντας ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν σημαντικό ρόλο καθώς ενθαρρύνουν τα ανήλικα να το σκάσουν».

«Οι νέοι έχουν πρόσβαση στα social media από μικρή ηλικία και όσοι δεν αισθάνονται καλά στο περιβάλλον τους, αποφασίζουν κάποια στιγμή να φύγουν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, εγκαταλείπουν το σπίτι τους για να συναντήσουν ανθρώπους που έχουν γνωρίσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι δεν είναι πάντα καλοπροαίρετοι», όπως υποστηρίζει.

Επιπλέον, το ένα τρίτο των κοριτσιών που έχουν εξαφανιστεί, έχουν πέσει πιθανότατα θύματα πορνείας ή σεξουαλικής κακοποίησης από το περιβάλλον τους, αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro», επικαλούμενη τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Το 2021, μια κυβερνητική έκθεση ανέφερε ότι 7.000 έως 10.000 έφηβες Γαλλίδες, ορισμένες από τις οποίες μόλις 12 ετών, έχουν βιώσει από την παιδική ηλικία σεξουαλική κακοποίηση», επισημαίνει ο Ζουλιάν Λαντουρό, επικεφαλής σε θέματα Επικοινωνίας της οργάνωσης «Droit d’enfance» (Δικαίωμα στην Παιδική Ηλικία).

Πρόκειται για νεαρά κορίτσια που δυσκολεύονται να δουν τον εαυτό τους ως θύμα και πολλά από αυτά αποφασίζουν να κάνουν την επανάστασή τους με το να εξαφανιστούν. Μιλάμε για έφηβες που αποκτούν υπερσεξουαλικότητα μέσω των ρούχων και της συμπεριφοράς τους, για κορίτσια που παραμελούν σε μεγάλο βαθμό τη σωματική τους υγεία.

Οι συντάκτες της μελέτης αναφέρουν επίσης, ότι το 2022 έχουν καταγραφεί 544 απαγωγές παιδιών από τους γονείς τους.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το