Ελλάδα

Γαλάζια… ενότητα με συστράτευση στελεχών Σαμαρά, Καραμανλή, Μητσοτάκη

nd

Ξεκίνησε η προεκλογική μάχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ που συγκροτήθηκε με απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.
Σύμφωνα με πηγές της Συγγρού, ο πρόεδρος της ΝΔ θα αρχίσει να λέει πολλές φορές από εδώ και στο εξής ότι αυτές οι εκλογές δεν ήταν απαραίτητες και ότι την απόλυτη ευθύνη για τη διεξαγωγή τους φέρει ο Αλέξης Τσίπρας.
Θα σημειώνει ότι είναι πολύ πιθανό αυτές οι εκλογές να φέρουν και νέα μέτρα ενώ θα επιμείνει ότι οι εκλογές ήταν αχρείαστες από τη στιγμή που η κυβέρνηση είχε εξασφαλίσει ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή για τη στήριξη της συμφωνίας.
Ο πρόεδρος της ΝΔ φαίνεται πως έχει αποφασίσει να εκπέμψει και σήμα ενότητας -κάτι που φαίνεται και από τα στελέχη που συμμετέχουν στην Επιτροπή του Εκλογικού Αγώνα.
Υπό αυτό το πρίσμα, στην Επιτροπή συμμετέχουν στελέχη που πρόσκεινται τόσο κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, όσο και στους Κώστα Καραμανλή και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
Ο κ. Μεϊμαράκης θα τονίζει σε δηλώσεις του ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει πιθανότατα και πάλι σε εκλογές γιατί όπως εκτιμούν στη ΝΔ δεν θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία και από την άλλη πλευρά έχει κλείσει το παράθυρο για μετεκλογική συνεργασία.
Τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι πως αφενός μεν ο πρωθυπουργός έχει υψηλή δημοφιλία, αφετέρου δε πρόθεσή του είναι να εφαρμόσει το μνημόνιο.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το