Αθλητισμός

Γ. Βαζάκας: Ήρθα πάλι στο σπίτι μου

Μία όμορφη εκδήλωση για τους φίλους του Ολυμπιακού διοργάνωσε χθες η βολιώτικη ΠΑΕ στο Yacht bar του ξενοδοχείου «Ξενία», παρουσιάζοντας τον νέο τεχνικό της ομάδας Γιώργο Βαζάκα. Ο Γρεβενιώτης προπονητής που θα κάνει την τέταρτη θητεία του στους «ερυθρόλευκους», δήλωσε πως αισθάνεται σαν να γύρισε στο σπίτι του, ενώ υποσχέθηκε ότι θα δουλέψει σκληρά για να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο, αντάξιο του ονόματος του ιστορικού συλλόγου.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Σωτήρης Μαυρονάσιος που αρχικά αναφέρθηκε στις ενέργειες που έκανε η διοίκηση για να επιτευχθεί η άνοδος στη Σούπερ Λιγκ 2:

«Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην παρουσίαση του νέου μας προπονητή, αλλά με την ευκαιρία αυτή θα μιλήσω και για ορισμένα άλλα ζητήματα που αφορούν την ΠΑΕ.

Περάσαμε δύο δύσκολες χρονιές, με αποκορύφωμα τα όσα έφερε η πανδημία του κορωνοϊού. Ωστόσο, η ομάδα μας έκανε μια αξιοπρεπέστατη πορεία. Τίμησε την ιστορία και το όνομά της. Από συγκυρίες δεν βρέθηκε νωρίτερα στη Σούπερ Λιγκ 2, εκεί που θα έπρεπε να παίζει μετά την άνοδό της από τη Γ’ Εθνική. Όμως, η τότε παρέμβαση του υφυπουργού Βασιλειάδη την ανάγκασε να λάβει μέρος στη Φούτμπολ Λιγκ, που ουσιαστικά ήταν η τρίτη τη τάξει κατηγορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Πήραμε πρωτάθλημα και τελικά δεν παίξαμε σε παραπάνω κατηγορία.

Πέρυσι με μεγάλους αγώνες και μπροστάρη τον Ολυμπιακό Βόλου που βρέθηκε στα κέντρα των αποφάσεων και με τη δική μου φυσική παρουσία, καταφέραμε η ΕΠΟ να πάρει απόφαση για άνοδο οκτώ ομάδων. Όμως, μείναμε στη Φούτμπολ Λιγκ ύστερα από την γνωστή ένσταση των Χανίων.

Φέτος, μας βοήθησε το κομμάτι της αναδιάρθρωσης, ενώ σε γενικές γραμμές κάναμε μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα. Βέβαια, δεν βρεθήκαμε στις δύο πρώτες θέσεις όπως είχα υποσχεθεί. Τότε, χαριτολογώντας είχα πει ότι αν δεν πετυχαίναμε αυτόν τον στόχο θα έπρεπε να πέσουμε σε ένα ποτάμι να… πνιγούμε. Το παραδέχομαι, αλλά είναι γεγονός ότι είχαμε καλή πορεία και τελικά πετύχαμε την άνοδο στην Σούπερ Λιγκ 2. Όσον αφορά τη νέα περίοδο, σε λίγες ημέρες τελειώνουμε με κάποια διαδικαστικά που φορούν το κομμάτι της αδειοδότησης από την Ε.Ε.Α».

Συνεχίζοντας ο κ. Μαυρονάσιος, μίλησε για την πιθανή εμπλοκή του επιχειρηματία Γιάννη Νταόπουλου με τα διοικητικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Πριν από ενάμιση μήνα, ο μεγαλομέτοχος κ. Τσιμπανάκος είχε εκδηλώσει την επιθυμία να αποχωρήσει από την ΠΑΕ με την ελπίδα να έρθει κάποιος άλλος να πάει την ομάδα ψηλότερα. Όμως δεν υπήρξε καμία επίσημη σοβαρή πρόταση.

Οι μοναδικοί που ενδιαφερόμαστε για τον Ολυμπιακό Βόλου και «τρέχουμε» τα ζητήματά του είμαστε η σημερινή διοίκηση, μαζί με τον Ερασιτέχνη, καθώς και ορισμένοι ακόμη φίλοι του συλλόγου.

Μέσα από την δραστηριότητά μας καταφέραμε να είμαστε από τις πρώτες ομάδες που πληρούμε τα κριτήρια που θέτει ο νέος νόμος για τη συμμετοχή μας σε επαγγελματικό πρωτάθλημα. Τακτοποιήσαμε ζητήματα που αφορούν το Μετοχικό Κεφάλαιο, την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και σας λέω ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου οφείλει ποσά που είναι… μηδαμινά.

Εμείς τηρήσαμε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας και δεν αφήσαμε μια ομάδα με την ιστορία του Ολυμπιακού να μείνει στο έλεος του Θεού. Και επειδή θέλουμε να τον δούμε ψηλότερα, ήρθαμε σε επαφή με τον κ. Νταόπουλο. Θα έλθει σε λίγες ημέρες από τις ΗΠΑ και θα είναι μεγάλη επιτυχία να εμπλακεί στα κοινά του Ολυμπιακού γιατί έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αποτελέσει τον νέο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ».

Φυσικά, ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο του νέου προπονητή της ομάδας Γιώργου Βαζάκα: «Θέλαμε έναν προπονητή για να φέρει την ομάδα εκεί που της αξίζει, εκεί που της πρέπει. Αυτός είναι ο Γιώργος Βαζάκας και δεν είμαι εγώ αυτός που θα μιλήσει για το βιογραφικό και την αξία του. Τον ξέρετε καλύτερα από εμένα, αφού έχει εργαστεί ξανά στον Ολυμπιακό. Γνωρίζει την πόλη, πρόσωπα και πράγματα σε αυτή και αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή. Ο κ. Βαζάκας διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να αποδειχθεί ένας άξιος τιμονιέρης για τον Ολυμπιακό. Τον καλωσορίζω και του εύχομαι καλή επιτυχία».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Βαζάκας τόνισε ότι γνωρίζει τις απαιτήσεις που έχει μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός Βόλου και υποσχέθηκε πολλή δουλειά εκ μέρους του, ώστε να δημιουργηθεί ένα ανταγωνιστικό σύνολο: «Ο προπονητής δεν είναι για να μιλά πολύ. Πρέπει να είναι όλη μέρα στο γήπεδο και να δουλεύει σκληρά για να δημιουργήσει μια ομάδα θελκτική για τον κόσμο. Μια ομάδα που θα «αγκαλιαστεί» από όλους γιατί ο Ολυμπιακός Βόλου είναι ομάδα με τον περισσότερο κόσμο, που ξέρει ποδόσφαιρο και μπορεί να κάνει κριτική.

Εδώ είμαι υποχρεωμένος να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου για την τιμή που μου έκανε να με φέρει πίσω σε μια ομάδα με την οποία έζησα μεγάλες στιγμές στο παρελθόν. Είχαμε επιτυχίες, είχαμε και στεναχώριες. Όμως ο Ολυμπιακός Βόλου δεν παύει να είναι μεγάλη ομάδα.

Από εκεί και πέρα, αισθάνομαι ότι ήρθα πάλι στο σπίτι μου. Στο Βόλο έχω πολλούς φίλους. Γνωρίζω πολύ κόσμο και με ξέρει ο κόσμος αυτής της πόλης. Επίσης, έρχομαι σε μια ομάδα που ξέρω τι ζητάει. Έχει πολλές απαιτήσεις και γι’ αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε για μια δύσκολη χρονιά.

Γνωρίζοντας τη δυναμική που έχει ο Ολυμπιακός Βόλου, θέλω από τους φιλάθλους να γεμίζουν σε κάθε ματς τις κερκίδες. Δεν θα τους υποσχεθώ τίτλους, αλλά ότι θα κάνουμε μια ομάδα αντάξια του ονόματος του συλλόγου. Αυτός είναι ο στόχος μας…».

Οι ερωτήσεις των εκπροσώπων του Τύπου
Στους δύο άνδρες έγιναν και ορισμένες ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου. Αναλυτικά, οι απαντήσεις του Γιώργου Βαζάκα:

Για το αν ξεπεράσει με τον Ολυμπιακό το ρεκόρ των 109 παιχνιδιών που έχει ως τεχνικός του Ορέστη Ορεστιάδας (τους «ερυθρόλευκους» έχει κοουτσάρει 81 φορές): «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα δουλέψω πάρα πολύ διότι γνωρίζω τις απαιτήσεις αυτής της ομάδας. Και επειδή μέσα από τη δουλειά που θα κάνουμε θα έχουμε και καλά αποτελέσματα, πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει τη θέση που του αρμόζει και θα κάνω και εγώ το ρεκόρ των παιχνιδιών μαζί του».

Για το αν θεωρεί πως υπάρχει ένας βασικός κορμός από πέρυσι πάνω στον οποίο μπορούν να στηριχθούν οι «ερυθρόλευκοι»: «Βασική μας επιδίωξη είναι να παραμείνει ο περσινός βασικός κορμός. Όμως υπάρχουν ορισμένα προβλήματα. Αν δεν αρθούν οι περιορισμοί λόγω της μη αδειοδότησης από την ΕΠΟ θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος συγκρότησης της ομάδας. Πάντως, εδώ και 15 ημέρες, τόσο εγώ όσο και ο κ. Τσιμπανάκος έχουμε μιλήσει με πολλούς παίκτες και με αρκετούς έχουμε έρθει σε συμφωνία για τη νέα σεζόν. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά αυτά θα τα ανακοινώσει η διοίκηση την κατάλληλη στιγμή».

Από την πλευρά του ο Σωτήρης Μαυρονάσιος απάντησε στα εξής ερωτήματα:

Για τις σχέσεις της ΠΑΕ Ολυμπιακός με την Δημοτική Αρχή: «Μια ομάδα για να πάει μπροστά χρειάζεται να έχει κάποιες προϋποθέσεις. Μια από αυτές είναι το να έχει αρωγό την εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Ο Βόλος είναι μια πόλη με τρεις επαγγελματικές ομάδες, τον ΝΠΣ, τον Ολυμπιακό και τη Νίκη. Ο Δήμος πρέπει να στέκεται δίπλα σε όλες τις ομάδες χωρίς να κάνει διακρίσεις».

Για την έδρα της ομάδας τη νέα σεζόν: «Θα παίξουμε όπου παίξαμε και στο προηγούμενο πρωτάθλημα, δηλαδή στη Νεάπολη. Πέρυσι είχαμε καλή συνεργασία με τον Δήμο και δεν πιστεύω να υπάρξει φέτος κάποιο πρόβλημα. Βέβαια, δεν είναι της παρούσης αυτό το θέμα και γι’ αυτό δεν έχουμε μιλήσει με τους ανθρώπους του Δήμου».

Για το ποια από τις αδειοδοτήσεις είναι πιο σημαντική: «Εκτιμώ ως πιο σημαντικό τα κριτήρια που πρέπει να τηρεί κάθε ΠΑΕ για τη συμμετοχή της, δηλαδή το να πάρει την αδειοδότηση της Ε.Ε.Α. Η ποινή για τη μη αδειοδότηση της ΕΠΟ είναι ένας περιορισμός μεταγραφών, αλλά αν δεν πάρει μια ΠΑΕ την έγκριση της Ε.Ε.Α. τότε επιστρέφει στη Γ’ Εθνική».

Μέχρι σήμερα υποψηφιότητες  για τον Ερασιτέχνη
Την Τετάρτη 28 Ιουλίου  θα διεξαχθούν οι εκλογές στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό Βόλου, από τις 17.00 έως τις 20.30, στα γραφεία του συλλόγου (Λαχανά 38), στα Παλαιά Βόλου.

Τα ενδιαφερόμενα μέλη που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου ή του μέλους του Δ.Σ. ή της εξελεγκτικής Επιτροπής να απευθύνονται μέχρι σήμερα Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 και από ώρα 10.00 έως 14.00 στον γενικό γραμματέα του συλλόγου Δημήτρη Μουρτζίνο (Ανθίμου Γαζή 135, 1ος όροφος, τηλ. 2421406058) προκειμένου να παραλάβουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το