Αθλητισμός

Γ. Θεοδωρίδης: «Έκτρωμα η αναδιάρθρωση»

Σήμερα αναμένεται να συζητηθεί στην ολομέλεια της βουλής η τροπολογία για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, που αδικεί κατάφορα τους πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής, στους οποίους συγκαταλέγεται και ο Ολυμπιακός Βόλου. Ο γενικός αρχηγός της ομάδας Γιάννης Θεοδωρίδης σχολίασε στη «ΘτΔ» τα τεκταινόμενα, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους πλήττονται οι «ερυθρόλευκοι», εφόσον ψηφιστεί η τροπολογία.
Σε ένα άσχετο με τον αθλητισμό νομοσχέδιο, που του υπουργείου υποδομών και μεταφορών, που αφορά τον διεθνή αερολιμένα Ηρακλείου Κρήτης, έχει ενταχθεί από τον υφυπουργό αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη και η τροπολογία για την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου. Κύριο χαρακτηριστικό της η δημιουργία της Σούπερ Λιγκ 2, που παρεμβάλλεται μεταξύ της Σούπερ Λιγκ (που μετονομάζεται σε Σούπερ Λιγκ 1) και της Φούτμπολ Λιγκ, η οποία γίνεται τρίτη τη τάξη κατηγορία. Μάλιστα στην τροπολογία γίνεται λόγος για άμεση εφαρμογή της αναδιάρθρωσης, δηλαδή από την περίοδο 2019-20.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως οι πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής δεν προβιβάζονται στο δεύτερο επίπεδο -ένα δικαίωμα που απέκτησαν μέσα στα γήπεδα-, αλλά παραμένουν στο τρίτο. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι γίνονται ΠΑΕ και παίρνουν κάποια χρήματα από τηλεοπτικά δικαιώματα που όμως είναι… ψίχουλα σε σχέση με τα χρήματα της Σούπερ Λιγκ 2.
Σε όλες τις ομάδες που ανέβηκαν κατηγορία επικρατεί μεγάλη αναστάτωση και φυσικά το ίδιο ισχύει και στον Ολυμπιακό Βόλου. Πουθενά στην προηγμένη ποδοσφαιρικά Ευρώπη δεν γίνονται αναδιαρθρώσεις στο… πόδι και αν υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή πάντα ισχύει από την μεθεπόμενη χρονιά για να υπάρξει χρόνος προσαρμογής για τους εμπλεκόμενους.
Αντιδράσεις έχουν υπάρξει και από ορισμένους βουλευτές που προέρχονται από περιοχές ομάδων που αδικούνται, όπως φυσικά ισχύει και για τη Μαγνησία. Οπότε θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι στάση θα κρατήσουν και ιδιαίτερα αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ, που θα κληθούν να υπερψηφίσουν μία πρόταση για την οποία έχουν εκφράσει διαφωνίες. Θα επιλέξουν το σωστό ή θα ακολουθήσουν την κομματική γραμμή;

Στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού δεν είναι πολύ αισιόδοξοι, ενώ δεν μπορούν να ποντάρουν και στην ΕΠΟ, αφού η τωρινή της διοίκηση έχει από μόνη της παραδοθεί στις ορέξεις του υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη. Το περιβόητο «αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου» υφίσταται μόνο στα χαρτιά.
Για τις εξελίξεις στο χώρο του ποδοσφαίρου, ζητήσαμε τη γνώμη του γενικού αρχηγού του Ολυμπιακού Βόλου Γιάννη Θεοδωρίδη. Ενός ανθρώπου που έχει φάει τα γήπεδα με το… κουτάλι και γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα πόσο σημαντικό είναι για έναν αθλητή να επιβραβεύονται οι κόποι του, κάτι που φυσικά δεν θα συμβεί στους πρωταθλητές της Γ’ Εθνικής αν ψηφιστεί η αναδιάρθρωση.
«Η γνώμη μου στην περίπτωση που ισχύσει αυτή η περιβόητη αναδιάρθρωση η οποία υποτίθεται ότι θα κάνει ποιό αξιόπιστο το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ότι πλήττονται όλες οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, που κέρδισαν ταν άνοδο στην αμέσως επόμενη κατηγορία και φυσικά ο Ολυμπιακός Βόλου.
Η αδικία είναι μεγάλη, αφού θα κληθούμε να πάρουμε μέρος σε πρωτάθλημα με αυξημένα λειτουργικά έξοδα, λόγω των μακρινών ταξιδιών, αλλά το σημαντικότερο είναι πως βγήκαμε πρωταθλητές στον όμιλό μας χωρίς επιβράβευση, δηλαδή χωρίς προβιβασμό σε ανώτερη κατηγορία».

Ο κ. Θεοδωρίδης συνέχισε μη κρύβοντας την απογοήτευσή του: «Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία. Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται. Τα πάντα κατά το δοκούν. Αναδιάρθρωση για τους λίγους και εκλεκτούς. Εδώ κληθήκαμε να δούμε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας χωρίς θεατές, που και αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Τί άλλο θα μπορούμε να περιμένουμε από το Ελληνικό ποδόσφαιρο εάν περάσει και αυτό το έκτρωμα που θέλουν να λέγεται αναδιάρθρωση;».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το