Τοπικά

Γ. Σούρλας: Η διαφθορά καλπάζει

«Καθημερινά κάνουν την εμφάνισή τους φαινόμενα διαφθοράς, χρηματισμού, λαθρεμπορίου που πλήττουν την εθνική οικονομία και εκθέτουν τα χώρα διεθνώς» όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο πρ. Υπουργός – Αντιπρόεδρος της Βουλής Γ.Σούρλας.
Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Πρόσφατα η Διεθνής Διαφάνεια ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα κατατάσσεται στην 67η θέση μεταξύ 180 κρατών. Το σημαντικότερο είναι ότι έπεσε 8 οκτώ θέσεις σε σχέση με πέρυσι και είναι προτελευταία στην Ευρώπη, μετά τη Βουλγαρία.
Δυστυχώς φαίνεται ότι τα τόσο σοβαρά φαινόμενα της διαφθοράς και της διαπλοκής, που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και την εθνική ταπείνωση, δεν αντιμετωπίζονται με τον επιβαλλόμενο συντονισμό και αποφασιστικότητα, όπως άλλωστε ανέφερε και η πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος.
Είδαμε την κυβέρνηση να επιχειρεί να διαψεύσει τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού αντί να κάνει την αυτοκριτική της και να αναλάβει τις ευθύνες της.

Και την αντιπολίτευση στο σύνολό της να μην αναδεικνύει στο βαθμό που θα έπρεπε αυτό το θέμα που είναι μείζονος σημασίας για τη Δημοκρατία και το μέλλον της χώρας.
Η στάση αυτή των πολιτικών φορέων σ’ ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που ταλανίζει τη χώρα, προκαλεί δικαιολογημένες ανησυχίες και ερωτηματικά αν η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής και η εμπέδωση της διαφάνειας αποτελούν απόλυτη προτεραιότητα στις πολιτικές τους.

Όταν ως Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και το εκλεκτό επιτελείο, τον δικηγόρο Ν. Λαγαρία και τους άλλους άξιους συνεργάτες, δώσαμε αγώνες για τη διαφάνεια από το 2012 έως το 2015 και παραδώσαμε τον απολογισμό της δράσης μας και τον σχεδιασμό για το μέλλον, που ανέβασε τη χώρα συνολικά 36 θέσεις στη Διεθνή Διαφάνεια, δεν περιμέναμε ότι θα υπήρχε αυτή η σημερινή αρνητική εξέλιξη.
Ελπίζουμε το μέλλον να μας διαψεύσει».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το