Τοπικά

Γ. Σακκόπουλος: Κτήμα όλης της κοινωνίας το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης κ. Ράνια Καρανικόλα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου κ.κ. Τσιργούλα και Αλμπάνη συναντήθηκε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Γιάννης Σακκόπουλος. Αναφέρθηκε στην σπουδαία δουλειά του Εργαστηρίου και τους εκπαιδευτικούς που κατάφεραν να κάνουν κτήμα όλης της κοινωνίας την ύπαρξη του σχολείου. Όσον αφορά το Κίνημα Αλλαγής και τον ίδιο προσωπικά τόνισε, πως έχει προσυπογράψει την απαίτηση και σύνθημα του Αναπηρικού Κινήματος. «Τίποτε για εμάς, χωρίς εμάς».

«Η δουλειά μου είναι να στηρίζω τους ανθρώπους με αναπηρία και να κάνω τη ζωή τους ποιοτικότερη. Να βοηθώ τους άνθρωπο και να σέβομαι τον πόνο. Αυτή είναι η ζωή μου. Έχουμε με σαφήνεια και επανειλημμένα τοποθετηθεί, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις, έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με το Κίνημα και τους εκπροσώπους του. Σε όλη την διάρκεια της 4ετίας και όχι μόνο παραμονή των εκλογών. Η Δημοκρατική Παράταξη έσπασε τα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις, τα κατεστημένα, που οδήγησαν τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους στο περιθώριο της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Σήμερα τα ζητήματα της αναπηρίας δεν αφορούν μόνο την κοινωνική πολιτική αλλά την ίδια τη στρατηγική για την ανάπτυξη του τόπου και το κράτος δικαίου. Αναγνωρίζουμε πως η κρίση έπληξε περισσότερο τα Άτομα με Αναπηρία.

Γι’ αυτό χρειάζονται άμεσα θετικές και ουσιαστικές παρεμβάσεις. Διακηρύξαμε ως Κίνημα Αλλαγής την ανάγκη ανάπτυξης ενός ΟΔΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ, με οριζόντιες πολιτικές, για την αυτονομία, ανεξαρτησία και ισότιμη κοινωνική ένταξη των Ατόμων με αναπηρία. Με ελευθερία επιλογών στην ζωή και στην προσωπική τους ευημερία. Όσο υπάρχουν οι ανισότητες και οι διακρίσεις, σε κάθε τομέα της ζωής μας, ο κοινός μας Αγώνας θα συνεχίζεται. Για το Κίνημα Αλλαγής είναι αδιαπραγμάτευτος στόχος η δημιουργία μιας Κοινωνίας χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, μιας Κοινωνίας για όλους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το