Τοπικά

Γ. Παπανδρέου: Θα είμαστε στη Βουλή από τις 25 Ιανουαρίου

papandreou

Στην εκτίμηση ότι από τις 25 Ιανουαρίου το Κίνημα θα βάλει την υπογραφή του στη Βουλή προέβη ο πρόεδρος του Κινήματος το Σάββατο, μιλώντας στους πολίτες της Λάρισας. Ο Γιώργος Παπανδρέου έστειλε μήνυμα σε όσους αμφισβητούν τη δυναμική του κόμματος υπογραμμίζοντας ότι ο κόσμος είναι η καλύτερη δημοσκόπηση. «Απόψε μιλάτε εσείς! Κάνετε τη δική σας, ζωντανή, παθιασμένη δημοσκόπηση. Μιλάνε οι πολίτες της Λάρισας και της Θεσσαλίας», υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε και στους υποψηφίους του Κινήματος, τονίζοντας ότι είναι «ψηφοδέλτια που τα αλλάζουν όλα. Ένας σαρωτικός άνεμος αλλαγής και πολύτιμης εμπειρίας. Η “γενιά του 2009” και η επόμενη γενιά στελεχών, μπροστά. Μπροστά όσοι και όσες θέλουν να αλλάξουν τη χώρα. Προς το καλύτερο, προς το δικαιότερο».

Άσκησε, επίσης, κριτική προς την κυβέρνηση και ειδικά προς τη Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζοντας ότι «άλλοι κοιτάνε παιχνίδια εξουσίας, εμείς πονάμε και μιλάμε για την ουσία, για την Ελλάδα. Το αποδείξαμε, το ξέρετε, μαζί σηκώσαμε βάρος που δεν μας ανήκε, αλλά το κάναμε για την πατρίδα. Με αυτήν την συνέπεια και αποφασιστικότητα μιλάμε για τις μεγάλες αλλαγές. Αυτές που ξεκινήσαμε, αυτές που ζήτησε ο ελληνικός λαός, αυτές πρέπει να γίνουν παντού και κανένας δεν ασχολείται δυόμιση χρόνια τώρα».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να κάνει αναφορά και στο 2010 και τη μη στήριξη του επισημαίνοντας ότι «αν το 2010 τα άλλα κόμματα είχαν στηρίξει τις πατριωτικές επιλογές μας, αντί να τις πολεμούν λυσσαλέα, σήμερα η Ελλάδα θα είχε ήδη βγει από την κρίση. Αυτό απέδειξε η Πορτογαλία, αυτό απέδειξε η Ιρλανδία.Αν τα τελευταία δυόμιση χρόνια, είχε συνεχιστεί, αντί να αποδομηθεί, το έργο των προοδευτικών αλλαγών της περιόδου 2009-2011,σήμερα δεν θα συζητούσε κανείς στο εξωτερικό για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ».

«Αν δεν είχαμε εμείς διασφαλίσει τεράστιο δάνειο και κούρεμα, προστασία από τις άγριες ορέξεις των αγορών, δεν θα μπορούσαν ούτε ο ένας ούτε ο άλλος να παίζουν τους τσάμπα μάγκες. Να ανακαλύπτουν τη σημασία της προστασίας και των χαμηλών επιτοκίων του Προγράμματος το οποίο θα έσκιζαν», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

πηγή www.protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το