Ελλάδα

Γ. Παπανδρέου: Η αντίδραση κέντρων για το δημοψήφισμα που πρότεινα

παπανδρέου

Ως δείγμα γραφής των αξιών που πρεσβεύει το Κίνημα χαρακτήρισε τα ψηφοδέλτια του κόμματος ο Γιώργος Παπανδρέου, τονίζοντας ότι οι υποψήφιοι βουλευτές είναι ένα «μείγμα ενός σαρωτικού ανέμου αλλαγής μαζί με την πολύτιμη εμπειρία», η «γενιά του 2009» αλλά και η επόμενη γενιά στελεχών, μπροστά.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών επέμεινε ότι είχε δίκιο για το δημοψήφισμα, λέγοντας πως η «λυσσαλέα αντίδραση από τόσα κέντρα» όταν το πρότεινε στέρησε από τον ελληνικό λαό το δικαίωμα να εκφραστεί στα μεγάλα ζητήματα.

Επανέλαβε τις θέσεις του σχετικά με τις ευθύνες της διακυβέρνησης Καραμανλή για την ένταξη στο Μνημόνιο. Ενώ κατηγόρησε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (η συντηρητική δεξιά ηγεσία και όσοι ταυτίστηκαν μαζί της») κάνοντας λόγο για «βαρύτατες ευθύνες της κλειστής ομάδας που κυβέρνησε τα τελευταία δυόμιση χρόνια».

Σύμφωνα με τον Γ. Παπανδρέου «αποδόμησαν αντί να προωθήσουν το μεταρρυθμιστικό έργο που παρέλαβαν» και «απέτυχαν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην προγραμματισμένη εδώ και τρία χρόνια έξοδο από το Πρόγραμμα».

Καταλόγισε πάντως και «βαρύτατες ευθύνες για την ηγεσία της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Οπως υποστήριξε το σχέδιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ αποτελεί «μια άλλη, εναλλακτική, οραματική αλλά και παράλληλα ρεαλιστική, υπεύθυνη πρόταση απέναντι στα ευχολόγια της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ».

Κατηγόρησε και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «θέλει τώρα να μείνουμε στο ΕΥΡΩ χωρίς να κάνουμε επίσης σοβαρές αλλαγές στο κράτος, στις δομές» και «λέει ότι θα «σκίσει» το μνημόνιο» υποστηρίζοντας ότι «είναι εκτός πραγματικότητας». Οπως είπε «το βαθύτερο αίτιο της κρίσης δεν είναι το Μνημόνιο. Είναι αυτά που μας έφεραν το Μνημόνιο». Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι εκτός πραγματικότητας «γιατί διακινδυνεύει να μας δημιουργήσει νέες περιπέτειες, να χαθεί ό,τι κατακτήσαμε με θυσίες και να χρειαστούμε χειρότερα μνημόνια για να ξαναβγούμε στις αγορές».

Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε πάντως μία Ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος – το Ελληνικό αλλά και άλλων χωρών – που θα δρομολογήσει λύσεις για την Ευρώπη, όπως ζητά και ο Αλέξης Τσίπρας.

Εκτίμησε δε ότι το σημαντικό είναι ότι μπορούμε να πετύχουμε άμεσα μια σημαντική περαιτέρω ελάφρυνση του δικού μας χρέους και πως «είναι έτοιμοι οι εταίροι μας για αυτό, εφόσον εμείς δείξουμε τη βούληση ότι έχουμε βάλει την Ελλάδα σε ένα δρόμο αλλαγών».

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το