Τοπικά

Γ. Μεϊμάρογλου: Θέλουμε μια προοδευτική Ενωμένη Ευρώπη και όχι μια διαλυμένη Ευρώπη στα χέρια της ακροδεξιάς

Ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ σε ομιλία του σήμερα στο PARK έθεσε το διακύβευμα των ευρωεκλογών επισημαίνοντας ότι η 26η Μαίου θα είναι μια σημαντική ημερομηνία για την πορεία και τις μελλοντικές προοπτικές της Ευρώπης αλλά ταυτόχρονα και μια σημαδιακή ημερομηνία για την πολιτική ζωή της χώρας .

«Το Κίνημα Αλλαγής καλεί τους πολίτες να στείλουν, μέσα από την κάλπη, ένα ηχηρό διπλό μήνυμα. Να ψηφίσουν για την αλλαγή πλεύσης σε Ευρώπη και Ελλάδα», δήλωσε
Όπως ο ίδιος είπε, οι Ευρωεκλογές είναι οι πιο κρίσιμες ίσως στην ιστορία του θεσμού.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση μοιάζει, εδώ και καιρό, σαν ένα ποδήλατο που ο ποδηλάτης σταμάτησε να γυρνάει τα πετάλια. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έπεσε, όπως θα έπέφτε και ο ποδηλάτης. Κι έπεσε, σε αρκετές χώρες δυστυχώς, στα χέρια ακροδεξιών και λαϊκιστών, στα χέρια εχθρών της ευρωπαϊκής ιδέας. Στην Ισπανία οι οπαδοί του δικτάτορα Φράνκο μπήκαν για πρώτη φορά στο κοινοβούλιο. Η Ιταλία των δημοκρατικών παραδόσεων είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα επικράτησης λαϊκιστών, η ακροδεξιά Λεπέν συνεχίζει να απειλεί το δημοκρατικό μέλλον της Γαλλίας, επικίνδυνοι ακροδεξιοί, με αποκορύφωμα τον Όρμπαν κυβερνάνε σε χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Οι πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου έπεσαν στην παγίδα μιας ομάδας ακραίων λαϊκιστών και μπήκαν στην αδιέξοδη περιπέτεια του Brexit», τόνισε και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που ακολούθησε απέναντι στην Ευρώπη.

« Η Ευρώπη δεν χρειάζεται ούτε άλλα Brexit, ούτε άλλες απειλές για Grexit, σαν αυτές που ζήσαμε εξ αιτίας των ιδεοληπτικών χειρισμών του ΣΥΡΙΖΑ και του ανεύθυνου δημοψηφίσματος το 2015. Η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει προς την ολοκλήρωση
της με αποφασιστικά βήματα. Θέλουμε μια προοδευτική Ενωμένη Ευρώπη και όχι μια διαλυμένη Ευρώπη στα χέρια της ακροδεξιάς.
> Ο στόχος μιας ισχυρής προοδευτικής Ευρώπης, δεν μπορεί να επιτευχθεί ωστόσο αν δεν υπάρξει ριζική αλλαγή της ακολουθούμενης τα τελευταί χρόνια οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Οι πολιτικές αυτές είναι που οδηγούν στην περιθωριοποίηση μεγάλα τμήματα της κοινωνίας που γίνονται ευάλωτα στον ευρωσκεπτικισμό και τον εθνικισμό. Οι πολιτικές των ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και των μεγάλων πλεονασμάτων μπορεί να οδηγούν στην ευημερία των αριθμών αλλά οδηγούν ταυτόχρονα και σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση.
Αλλαγή πολιτικής σημαίνει αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης. Όσο οι συντηρητικές δυνάμεις θα έχουν το πάνω χέρι, αλλαγή πολιτικής δεν μπορεί να γίνει. Γι αυτό και έχει μεγάλη σημασία να αλλάξουμε με την ψήφο μας τον αρνητικό σημερινό συσχετισμό, να δυναμώσουμε τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας με άλλες δυνάμεις όπως οι πράσινοι, οι φιλελεύθεροι καθώς και φιλοευρωπαϊκές αριστερές δυνάμεις. Πραγματικά φιλοευρωπαϊκές όμως, όχι δυνάμεις που αναγκάστηκαν να κάνουν κωλοτούμπες. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ποτέ, ούτε και είναι φιλοευρωπαϊκή δύναμη. Τον ευρωπαϊσμό τον υφίσταται αναγκαστικά προκειμένου να διατηρείται στην εξουσία.
Η αποφασιστική ενίσχυση του Κινήματος Αλλαγής είναι η καλύτερη εγγύηση για περισσότερη ενωμένη, δημοκρατική και ισχυρή Ευρώπη», ανάφερε μεταξύ άλλων.

Είπε επίσης πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει στις ερχόμενες εκλογές να ηττηθεί στρατηγικά, να μην μπορεί δηλαδή, με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα να μπλοκάρει, αν το θελήσει, τις πολιτικές εξελίξεις.

« Αυτή τη φορά πρέπει να ψηφίσουμε κοιτάζοντας μπροστά και σκεφτόμενοι τι θέλουμε για το μέλλον της χώρας. Η πολιτική της ΝΔ δεν μπορεί να αποτελέσει την αξιόπιστη εναλλακτική προοπτική για τη χώρα. Η απουσία της παραμικρής αυτοκριτικής για την καταστροφική της διακυβέρνηση 2004-2009 που έσπρωξε τη χώρα στα μνημόνια και η συνεχής αναδίπλωση της ηγεσίας της σε ολοένα και πιο συντηρητικές θέσεις είναι χαρακτηριστικές ενδείξεις. Το πρόγραμμα «Ελλάδα» που εγκρίθηκε στο 1ο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής αποτελεί ένα πολύ τεκμηριωμένο πρόγραμμα με συγκεκριμένες προτάσεις σε κάθε τομέα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και τις ανάγκες της. Ένα ισχυρό εκλογικά Κίνημα Αλλαγής θα μπορέσει να στηρίξει τις προτάσεις αυτές και να προωθήσει μια προοδευτική διακυβέρνηση για τη χώρα. Ας ζητήσουμε από τους πολίτες αυτή τη δύναμη», κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το