ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άστατος ο καιρός το Σάββατο – Πού θα βρέξει

Ελλάδα

Σκιάθος: Οδηγούσε δίκυκλο χωρίς δίπλωμα

Τοπικά

Ρόδος: Μάνα και γιος «έφυγαν» την ίδια ημέρα

Ελλάδα

Ελλάδα Μπορούμε

Άρθρα

Αόρατο φανάρι…

Οι εικόνες της ημέρας

Τοπικά

Γ. Μαρίνος από τον Βόλο: Ο ΣΥΡΙΖΑ πάτησε πάνω στη λαϊκή αγανάκτηση και έπαιξε με ψεύτικες υποσχέσεις

Στο κατάμεστο κινηματοθέατρο «Αχίλλειον» πραγματοποιήθηκε η κεντρική πολιτική συγκέντρωση της Τ.Ο. Μαγνησίας στο Βόλο ενώ στη συγκέντρωση μίλησε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
Μετά την ομιλία έγινε η βράβευση των πρωτοπόρων Κομματικών Οργανώσεων στην Οικονομική Εξόρμηση Νοέμβρη Δεκέμβρη 2017. Πρώτη ΚΟΒ αναδείχτηκε η ΚΟΒ Μετάλλου, ενώ βραβεύτηκαν και οι ΚΟΒ Ν. Ιωνίας που κατάφερε να συγκεντρώσει χρήματα από τους περισσότερους εργαζόμενους και ΑΕΙ τα μέλη της οποίας συνεισέφεραν περισσότερο από το προσωπικό τους υστέρημα στην εξόρμηση.

Στην ομιλία του ο κ. Μαρίνος ανέφερε:
Η μελέτη της ιστορίας του ΚΚΕ αλλά και της ιστορίας του εργατικού κινήματος στο Βόλο, στη Μαγνησία, μπορεί να εξοπλίσει τους εργαζόμενους και να τους δώσει τα αναγκαία εφόδια για να γνωρίσουν καλά την πορεία του τόπου μας, να ερμηνεύσουν σύνθετες εξελίξεις και γεγονότα, να αποκτήσουν δοκιμασμένα κριτήρια, πολύ χρήσιμα για το σήμερα και το αύριο του ταξικού αγώνα.
H μη συνειδητοποίηση, ο συνεχιζόμενος εγκλωβισμός στα δίκτυα του συστήματος είτε η αποχή από την πάλη σημαίνει αναπαραγωγή της οδυνηρής κατάστασης που ζούμε, εναλλαγή αστικών κομμάτων στην κυβέρνηση με πολιτική που υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και χειροτερεύει την κατάσταση των εργαζομένων».

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Μαρίνος εξαπέλυσε στην ομιλία του επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας πως μόλις άρπαξε τη λαϊκή ψήφο, πέρασε στην επίθεση κι επέβαλε αντιλαϊκά μέτρα

«Τώρα, δεν έχουμε πείρα μόνο από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ , κυβερνά τρία χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ , κυβερνά η νέα Σοσιαλδημοκρατία και ο λαός στενάζει. Η μελέτη αυτής της τρίχρονης πείρας είναι πολύ αναγκαία και τα συμπεράσματα που βγαίνουν απαραίτητα για να αποκαλυφθεί η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει το μαύρο –άσπρο, αξιοποιεί “ακρότητες” της ΝΔ και παρουσιάζεται ως δύναμη προόδου.
Στην πράξη έχει αποδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάτησε πάνω στην λαϊκή αγανάκτηση, στηρίχτηκε από ισχυρά τμήματα του κεφαλαίου, έπαιξε με ψεύτικα συνθήματα και υποσχέσεις για την κατάργηση των μνημονίων και του ΕΝΦΙΑ, την επαναφορά των Συλογικών Συμβάσεων, των πετσοκομμένων μισθών και συντάξεων.
Μόλις άρπαξε την λαϊκή ψήφο πέρασε στην επίθεση , έφερε και άλλα μνημόνια , τάισε το κεφάλαιο και επέβαλλε στο λαό κι άλλα αντιλαϊκά μέτρα.

Για την υπόθεση «Νοvartis»
Ο Γιώργος Μαρίνος αναφέρθηκε και στην υπόθεση Νοvartis σημειώνοντας πως η θέση του ΚΚΕ είναι η συμμετοχή στην προανακριτική για να διερευνηθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Το σκάνδαλο του Ελβετικού πολυεθνικού μονοπωλίου Novartis επισκιάζει την επικαιρότητα. Έχει καταγγελθεί ότι έχει πλοκάμια σε πολλές χώρες και έχει στήσει μηχανισμούς για να χειραγωγεί τις τιμές του φαρμάκου και να κερδίζει δισεκατομμύρια ευρώ, γίνεται λόγος για εξαγορά και δωροδοκία αστών πολιτικών σε υψηλό επίπεδο.
Το θέμα έρχεται στη βουλή για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, παίζονται πολιτικά παιχνίδια.
Ομως, η βάση του σκανδάλου είναι ότι ένας κρίσιμος κλάδος που συνδέεται με την υγεία, με τη ζωή του λαού μας και άλλων λαών είναι στα χέρια των μονοπωλίων, των κερδών τους, του καπιταλιστικού ανταγωνισμού.
Η διαφθορά, τα σκάνδαλα είναι φαινόμενα που γεννά η καπιταλιστική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, εκφράζουν τη σήψη του συστήματος και τη μόνιμη διαπλοκή της πολιτικής εξουσίας με τα μονοπώλια . Τα σκάνδαλα που βγαίνουν στον αφρό είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Αυτό που αποκαλύπτεται είναι ένα μικρό μέρος της σαπίλας τους, είτε είναι η Siemens είτε η Novartis και τόσα άλλα.
Η θέση του ΚΚΕ είναι πολύ σημαντική : Συμμετοχή στην προανακριτική επιτροπή με κατεύθυνση να διερευνηθεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν οι ένοχοι αλλά δεν πρόκειται να καλλιεργήσουμε αυταπάτες περι δήθεν κάθαρσης και να διευκολύνουμε παιγνίδια αποπροσανατολισμού.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες, τα προβλήματα που προκαλεί η υποχώρηση του εργατικού κινήματος την χώρα μας και διεθνώς αλλά επιμένουμε ακόμα περισσότερο. Απευθυνόμαστε στους εργάτριες και τις εργάτριες στους αυτοαπασχολούμενους, ενημερώνουμε, συζητάμε ουσιαστικά τις διαφορετικές θέσεις, ή ακόμα και διαφωνίες, εξηγούμε την πολιτική πρόταση του κόμματος και προσπαθούμε να κατανοηθεί πόσο μεγάλη σημασία έχει η συνάντηση μας μέσα στο εργατικό λαικό – κίνημα, η συμπόρευση με το ΚΚΕ στη δράση.
Διδασκόμαστε από την Ιστορία μας. Γινόμαστε πιο δυνατοί στον αγώνα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την προώθηση της κοινωνικής συμμαχίας
στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το