Τοπικά

Γ.Λούμας: Το ΚΚΕ καλεί τον λαό να μην επιλέξει ανάμεσα στην Σκύλλα και την Χάρυβδη

kke_logo_390

Κάλεσμα στον λαό να ψηφίσει ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακής απεύθυνε το μέλος της Επιτροπής περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ Γιώργος Λούμας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κασίδη στη Νέα Ιωνία.
Όπως τόνισε ο κ. Λούμας, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τη θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία. Επιβεβαιώνουν την ανάγκη αποδέσμευσης απ’ όλους τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και ενώσεις που συμμετέχει η Ελλάδα (ΝΑΤΟ – ΔΝΤ – ΟΟΣΑ – ΠΟΕ κ.ά.) “Ο λαός έχει πλέον πολύ μεγάλη πείρα από τη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ. Η ΕΕ ήταν πάντα μια ένωση του κεφαλαίου, δηλαδή μια ιμπεριαλιστική ένωση, για λογαριασμό των μονοπωλιακών ομίλων χαράζει πολιτικές κατευθύνσεις και τώρα γίνεται ακόμη χειρότερη.
Τώρα πλέον και με τις νέες προτάσεις της συγκυβέρνησης που ελάχιστες έχουν διαφορές από τις προτάσεις της τρόικας το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα μεταφραστεί από την ελληνική κυβέρνηση ως έγκριση της δικής της αντιλαίκής πρότασης. Το ΝΑΙ θα μεταφραστεί ως συγκατάθεση στα βάρβαρα μέτρα της τρόίκας και «παραμονή στην ΕΕ με κάθε θυσία» όπως λένε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ”.
Η ελπίδα, όπως δήλωσε ο κ. Λούμας, βρίσκεται στην άμεση πάλη για μέτρα για την επιβίωση του λαού. Στον αγώνα για την ανάκτηση απωλειών, το ξήλωμα του αντεργατικού – αντιλαϊκού πλαισίου, τη διεκδίκηση των σύγχρονων εργατικών αναγκών. Στην πάλη σε κατεύθυνση ρήξης με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους, στη συσπείρωση με το ΚΚΕ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το