Τοπικά

Γ.Καλτσογιάννης: «Μόνο φόροι και περικοπές από τον κ. Τσίπρα»

καλτσογιάννης καλή

Με δήλωση του το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Γιώργος Καλτσογιάννης σχολιάζει τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ.

Η δήλωση του κ. Καλτσογιάννη:

«Μετά από δύο χρόνια, όταν από τον ίδιο χώρο εξήγγειλε το περιβόητο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης υποσχόμενος τα πάντα σε όλους με τη γνωστή βέβαια κατάληξη, ο κ. Τσίπρας πήγε ξανά στη ΔΕΘ για να πει αμετανόητος σε σχετική ερώτηση ότι «μόνο το 5% των συνταξιούχων είχε μειώσεις στις συντάξεις του».
Στην πραγματικότητα όμως 2.600.000 συνταξιούχοι είδαν μειώσεις στη σύνταξη αφενός από τη μείωση του αφορολόγητου ορίου αφετέρου από την αύξηση της υγειονομικής εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ. 1.600.000 συνταξιούχοι που λαμβάνουν επικουρική σύνταξη είδαν επιπλέον μείωση 6% από τη θέσπιση εισφοράς υπέρ ΕΟΠΥΥ. Οι μισοί περίπου συνταξιούχοι που λαμβάνουν επικουρικές συντάξεις είδαν μείωση μέχρι 40% όπως παραδέχθηκε ο αρμόδιος Υπουργός κος Κατρούγκαλος. 350.000 συνταξιούχοι έχασαν το ΕΚΑΣ. Τα ψέματα τελειώνουν και οι συνταξιούχοι βλέπουν καθημερινά τις περικοπές και την επώδυνη φορολογία.
Δυστυχώς αυτή είναι η ουσία της όλης παρουσίας του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σαββατοκύριακο και της καθιερωμένης συνέντευξης που παρεχώρησε στους δημοσιογράφους, όπου μάλιστα εκνευρίστηκε, γιατί συντάκτες από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που κλείνουν, τόλμησαν να τον ρωτήσουν για το «μαύρο» μέλλον τους στην ανεργία που τους σπρώχνει. «Μαύρο» όμως υπάρχει και στη ζωή των συνταξιούχων από το «τσεκούρωμα» των συντάξεων. «Μαύρο» σε όλους τους Έλληνες που υπερφορολογούνται χάνοντας ότι κεκτημένο. Καθημερινά αποκαλύπτεται μία Κυβέρνηση απολύσεων που εφαρμόζει μία λανθασμένη πολιτική, που έχει πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα, μία Κυβέρνηση του τρίτου αχρείαστου μνημονίου, των capital controls και της ύφεσης.
Προφανώς «η ηθική της Αριστεράς» οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους και τους υπόσχεται χαρτζιλίκια μερικών εκατοντάδων ευρώ μέσα από την ένταξή τους σε κάποια ολιγόμηνα προγράμματα εργασίας, συνθήκες γαλέρας δηλαδή από τους κυβερνώντες που υπόσχονταν και 13η σύνταξη και κατώτατο μισθό στα 751 Ευρώ.
Μήπως τα ποσοστά στα οποία αναφέρθηκε ο κος Τσίπρας ότι δήθεν μειώθηκαν οι συντάξεις μόνο 5% είναι τελικά τα ποσοστά που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές λόγω της συστηματικής πολιτικής εξαπάτησης του ελληνικού λαού;
Οι Έλληνες έχουν καταλάβει πλέον πως μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξέρει, μπορεί και θέλει να δώσει στη χώρα την προοπτική εξόδου από το τέλμα που βιώνει.
Γιατί έχει σχέδιο και γνώση για να κάνει ξανά την Ελλάδα χώρα της δημιουργίας, των αξιών και της ευημερίας όλων».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το