Τοπικά

Γ. Καλτσογιάννης: Φθηνή ενέργεια και ένεση ρευστότητας στις επιχειρήσεις

kaltsogiannis

Για να μείνουν ζωντανές οι θέσεις εργασίας τονίζει ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

«Οι επιχειρήσεις του τόπου μας που με μεγάλο κόπο επιβιώνουν σε δύσκολες συνθήκες, έχουν ανάγκη μεγαλύτερης στήριξης και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εξασφαλίσουν, πρώτον φθηνή ενέργεια και δεύτερον μεγαλύτερη ρευστότητα», τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιώργος Καλτσογιάννης.
Τα πολύ σημαντικά θέματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις της Μαγνησίας και τις λύσεις που πρέπει να προωθηθούν από την πολιτεία, κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε ο κ. Καλτσογιάννης με τον πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανικών κεντρικής Ελλάδας κ. Απόστολο Παπαδούλη.
Ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. κ. Καλτσογιάννης επισκέφθηκε τα γραφεία του ΣΕΒ στο Βόλο αποδεικνύοντας στην πράξη το ενδιαφέρον για την πορεία των επιχειρήσεων στη Μαγνησία και πανθεσσαλικά μέσα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.
Ο κ. Παπαδούλης περιέγραψε το σημερινό οικονομικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, τις προοπτικές τους, αλλά και τις τονωτικές ενέσεις που πρέπει να έχουν για να συνεχίσουν να λειτουργούν και να μην κλείσουν.
«Είχα μια πολύ γόνιμη συζήτηση με τον κ. Παπαδούλη ο οποίος μου παρουσίασε αναλυτικά τη κατάσταση που βιώνουν οι επιχειρήσεις» δήλωσε ο κ. Καλτσογιάννης και πρόσθεσε πως «Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω και αποτελεί αδιαμφισβήτητη αρχή μου είναι πως δεν μπορούμε να μιλάμε για ισχυρό ιδιωτικό τομέα, αν δεν θωρακίσουμε τις επιχειρήσεις τους τόπου μας. Όλοι γνωρίζουμε τις επιπτώσεις που επέφερε η κρίση και το ζήτημα είναι τι πρέπει να γίνει από δω και πέρα. Τα περιθώρια των επιχειρήσεων έχουν στενέψει και η πολιτεία μόνο τονωτικές ενέσεις μπορεί να δώσει. Γι’ αυτό λοιπόν, όλοι εμείς που δραστηριοποιούμαστε στα κοινά πρέπει να διεκδικήσουμε με δυναμισμό και αποφασιστικότητα τα εξής:
1) Φθηνή ενέργεια για τις επιχειρήσεις που αποτελεί το μεγαλύτερο κόστος στη λειτουργία τους.
2) Χαμηλότερη φορολογία στα κέρδη τους, ώστε να επενδύουν σε νέους τομείς και να εξελίσσονται
3) Μεγαλύτερη ρευστότητα από τις Τράπεζες, ώστε να ξεφύγουν από τις συνθήκες στραγγαλισμού τους.
4) Απλούστευση γραφειοκρατικών διαδικασιών στην ένταξη σε διάφορα επενδυτικά προγράμματα αλλά και στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων.
5) νέες ευκαιρίες για ένταξή τους σε χρηματοδοτήσεις από το ΕΣΠΑ.
Ο κ. Καλτσογιάννης κατέληξε πως «οι επιχειρηματίες του τόπου μας, με σχέδιο και πίστη, κάνουν μεγάλο αγώνα για να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους και να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας του προσωπικού τους. Έχουμε καθήκον να τους στηρίξουμε και προσωπικά όλα αυτά τα χρόνια είτε ως αντιπεριφερειάρχης είτε ως μέλος επιτροπών στην Περιφέρεια, αγωνίστηκα για να μπορούν οι επιχειρήσεις να έχουν μια προοπτική. Και το ίδιο θα συνεχίσω να πράττω, σεβόμενος τους κόπους και τις θυσίες τους. Γιατί χωρίς την επιχειρηματικότητα, δεν μπορεί να υπάρξει τοπική οικονομία. Ο τόπος μας έχει ανάγκη επιχειρήσεις που θα είναι υγιείς, ισχυρές και ανταγωνιστικές».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το