Πολιτισμός

«Φυλλομετρώντας το 2018» – Λογοτεχνικό ημερολόγιο από τη Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά

«Φυλλομετρώντας το 2018» αποτελεί το νέο εκδοτικό πόνημα της εκπαιδευτικού και συγγραφέως κ. Μαίρης Τσακνάκη Γαβαλά, το οποίο παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα σε μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση στην Ελληνική Σχολή του Αγίου Ιωσήφ.

Πολλές δεκάδες ήταν οι συμπολίτες που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση τιμώντας με τον τρόπο τους την κ. Μαίρη Τσακνάκη Γαβαλά, που συνεχίζει να εκπλήσσει με το ανήσυχο και ζωντανό, όσο και δημιουργικό της πνεύμα.

Για το νέο της ημερολόγιο, που είναι διανθισμένο, όπως και τα προηγούμενα, με όμορφα μικρά κείμενα, τα οποία στέλνουν τα δικά τους μηνύματα, ελπίδας και αναστοχασμού, μίλησαν η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας κ. Χρύσα Βουλγαράκη και η υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Κανταράκη.
«Πάρε τις λέξεις μου. Δώσε μου το χέρι σου», «Η Ζωή αποτυπώνεται στις σελίδες, αν μπορεί ποτέ η ζωή να αποτυπωθεί» είναι τα δύο κείμενα που κάνουν την εισαγωγή στο βιβλίο.

Η κ. Γαβαλά συγκινημένη και ενθουσιασμένη από την παρουσία του κόσμου στην εκδήλωση, έστειλε τα δικά της μηνύματα ως άνθρωπος του εθελοντισμού, των γραμμάτων και της τέχνης.
Ειδικότερα τόνισε πως «οτιδήποτε ακούσω και ζήσω, το περνάω στο χαρτί δίνοντας μια ιδέα με λίγες λέξεις. Το έχω μάθει να το κάνω από το σχολείο ακόμη, όντας περιεκτική στον λόγο μου. Έτσι προκύπτει το λογοτεχνικό ημερολόγιο, που είναι ένα απόσταγμα, ένα μίγμα αυτών που διαβάζω, σκέπτομαι, αισθάνομαι, αλλά και όσων μελετώ μέσα στην πόλη, την καθημερινότητα».

Αναφερόμενη στην παρουσία πολλών συμπολιτών χθες είπε πως «όταν συνεργάζεσαι και περνάς το μήνυμα ότι αγαπάς, ο κόσμος ανταποκρίνεται. Γι’ αυτό και θέλω να ευχαριστήσω τους συμπολίτες που έδωσαν το «παρών» στην παρουσίαση του ημερολογίου μου».
Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής, ο Α’ Σοροπτιμιστικός Όμιλος και ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Θέτις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το