Τοπικά

Φυλάκιση τριών ετών γι’ αποπλάνηση ανήλικης

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Βόλου σε έναν 30χρονο ιδιωτικό υπάλληλο από την Καλαμπάκα, τον οποίο έκρινε ένοχο για αποπλάνηση ανήλικης με ελαφρυντικά.
Ο καταδικασθείς, που δήλωσε πατέρας τριών παιδιών, ανέφερε στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, πως είχε περίπου έναν χρόνο σχέση με την 13χρονη τότε ανήλικη, από τον Οκτώβριο του 2011 μέχρι τον Νοέμβριο του 2012, η οποία είχε μείνει έγκυος και ύστερα από έλεγχο DNA αποδείχθηκε πως το παιδί ήταν δικό του. Ο καταδικασθείς, που εργάζεται ως υλοτόμος σήμερα, ανέφερε επίσης πως θεώρησε πως η ανήλικη ήταν μεγαλύτερη σε ηλικία, τουλάχιστον 16 χρόνων, καθώς η σωματική της διάπλαση ήταν τέτοια, ενώ αναγνώρισε το παιδί, το οποίο και βλέπει τακτικά και προσφέρει και οικονομικά στην ανατροφή του, όσο φυσικά μπορεί.
Στην πρότασή της η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του κατηγορουμένου, καθώς, όπως ανέφερε, προκάλεσε το αδίκημα της αποπλάνησης, πρότεινε ωστόσο να κριθεί με το ελαφρυντικό της πλάνης ως προς την ηλικία της 18χρονης σήμερα.
Ο συνήγορος υπεράσπισης δήλωσε πως υπήρξε συναίνεση της ανήλικης στη σχέση που είχαν, ενώ τόνισε πως φαινόταν μεγαλύτερης ηλικίας, αφού έκανε και παρέα με κορίτσια μεγαλύτερης ηλικίας. Ακόμη τόνισε πως ο κατηγορούμενος έδειξε έμπρακτα μετάνοια, πλανήθηκε ως προς την ηλικία της ανήλικης και δεν έχει απασχολήσει άλλη φορά τις αστυνομικές Αρχές. Η ποινή επιβλήθηκε με τριετή αναστολή, ενώ στον καταδικασθέντα δόθηκε το ελαφρυντικό της μεταμέλειας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το