Τοπικά

Φυλάκιση σε στελέχη ΟΣΕ για τη θανάσιμη ηλεκτροπληξία 15χρονου από τα καλώδια ηλεκτροκίνησης στη Λάρισα

Ποινές φυλάκισης 18 μηνών (με 3ετή αναστολή) επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε δύο προϊσταμένους Διευθύνσεων Λάρισας του ΟΣΕ, οι οποίοι παραπέμφθηκαν κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια, μετά και τον θανάσιμο τραυματισμό του 15χρονου μαθητή Κωνσταντίνου Μπαμπανιάρη που «κεραυνοβολήθηκε» από τις εναέριες γραμμές ηλεκτροκίνησης του ΟΣΕ στον Εμπορικό Σταθμό του Μεζούρλου.

Νωρίς το βράδυ του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου 2017 και για λόγους που δεν απαντήθηκαν ούτε και στο Δικαστήριο, ο 15χρονος Κωνσταντίνος από τα Ταμπάκικα όπου διέμενε με την οικογένειά του βρέθηκε στη Νέα Πολιτεία. Από τη μη περιφραγμένη και χωρίς πινακίδες κινδύνου οδό Ξυλοκάστρου, απέναντι από τον Σταθμό του Μεζούρλου όπου κλείδωσε το ποδήλατό του και περπατώντας για 12 λεπτά στις γραμμές, ανάμεσα στα βαγόνια, ο 15χρονος ανέβηκε στην οροφή ενός βαγονιού σταθμευμέvns αμαξοστοιχίας, όπου λόγω της υψηλής τάσης (25.000 Volt) στα καλώδια «κεραυνοβολήθηκε».

Μετά από μια εβδομάδα νοσηλείας στο Νοσοκομείο Παίδων «Παν. & Αγλαΐας Κυριακού» γράφεται ο τραγικός επίλογος, καθώς ο 15χρονος Κωνσταντίνος υπέκυψε στα τραύματά του.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία / Βαγγέλης Κακάρας

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το