Τοπικά

Φυλάκιση σε 73χρονο για θανατηφόρο τροχαίο σε σημείο καρμανιόλα της οδού Βόλου-Λαρίσης

Το τροχαίο θανατηφόρο δυστύχημα που είχε συμβεί το πρωί της 16ης Νοεμβρίου του 2017 στη διασταύρωση – «καρμανιόλα» της νέας εθνικής οδού Βόλου – Λάρισας με την παλαιά, στο ύψος του καταστήματος Βερτζίνη, αναβίωσε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 73χρονο σήμερα οδηγό ΙΧ φορτηγού αυτοκινήτου, που είχε συγκρουστεί με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο, που προσπαθούσε να εξέλθει στη νέα εθνική οδό από την παλαιά, παραβιάζοντας την προτεραιότητα. Από τη σύγκρουση είχε υποστεί βαριά τραύματα ο 86χρονος οδηγός του ΙΧΕ αυτοκινήτου, ο οποίος εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου είχε μεταφερθεί. Το Τριμελές έκρινε ένοχο τον 73χρονο για ανθρωποκτονία από αμέλεια και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 73χρονος που κινούνταν επί της νέας εθνικής οδού με κατεύθυνση προς Βόλο, δεν είχε επιδείξει την πρέπουσα προσοχή και καθώς το οδόστρωμα ήταν ολισθηρό, δεν μπόρεσε να αποφύγει τη σύγκρουση με το όχημα του θύματος, που επιχειρούσε να στρίψει αριστερά από την παλαιά εθνική οδό και να εξέλθει στη νέα, διασχίζοντας κάθετα τον δρόμο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 73χρονου ζήτησε την απαλλαγή του κατηγορούμενου, με το αιτιολογικό ότι αποκλειστική ευθύνη για το δυστύχημα είχε ο θανών, που παραβίασε το στοπ. Το σημείο αυτό χαρακτηρίζεται «καρμανιόλα» και έχουν χάσει πολλοί οδηγοί τη ζωή τους, προσπαθώντας να διασχίσουν κάθετα τον δρόμο και να εξέλθουν στην εθνική ή να στρίψουν στην παλαιά Ε.Ο. Το τροχαίο δυστύχημα είχε συμβεί στις 11.40 το πρωί, ενώ ο 86χρονος οδηγός του ΙΧΕ είχε υποστεί βαρύτατες σωματικές κακώσεις και είχε εκπνεύσει στο Νοσοκομείο Βόλου στις 15.35 της ίδιας ημέρας, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το