Τοπικά

Φυλάκιση πέντε ετών σε δυο Βολιώτες για ιδιοποίηση χρημάτων από ακαδημία ποδοσφαίρου

Πέντε χρόνια φυλάκιση, μετατρέψιμη προς 3 ευρώ ημερησίως επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας σε καθένα από δύο Βολιώτες, πρόεδρο και γραμματέα αντίστοιχα ποδοσφαιρικής ακαδημίας, που κατηγορούνταν ότι το 2001 είχαν ιδιοποιηθεί ποσό 46 εκατομμυρίων δραχμών, που είχε δοθεί από τον Δήμο Βόλου στην ακαδημία, για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων.
Το Δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά στους δύο καταδικασθέντες του πρότερου έντιμου βίου και της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς. Οι καταδικασθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Τους δύο αθλητικούς παράγοντες είχαν μηνύσει τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου και σε πρώτο βαθμό, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας είχαν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης έξη χρόνων έκαστος, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη και ελαφρυντικά.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων υποστήριξαν ότι με τα χρήματα που είχαν λάβει, κατασκευάστηκαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως πιστοποίησε και η πραγματογνωμοσύνη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το