Τοπικά

Φυλάκιση πέντε ετών σε 27χρονο Βολιώτη για τρεις ληστείες

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών για ληστείες και δύο μηνών για οπλοφορία και οπλοκατοχή επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο κακουργημάτων Λάρισας σε 27χρονο Βολιώτη, άνεργο.

Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση, που είχε αναστέλλουσα δύναμη, ενώ το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Ο 27χρονος είχε συλληφθεί με την κατηγορία των ληστειών, διότι στις 10 Ιανουαρίου του 2016 είχε αρπάξει με την χρήση βίας τρεις τσάντες από ισάριθμες γυναίκες, γύρω από την περιοχή της εκκλησίας της Μεταμόρφωσης στον Βόλο. Οι τσάντες περιείχαν μικροποσά και διάφορα άλλα προσωπικά αντικείμενα των κατόχων τους. Στην χθεσινή ακροαματική διαδικασία στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ο καταδικασθείς δήλωσε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ζήτησε συγνώμη από τις παθούσες.

Φυλάκιση τριών ετών για κλοπές
Ποινή φυλάκισης τριών ετών μετατρέψιμη προς 20 ευρώ ημερησίως επέβαλε εξάλλου χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 58χρονο κάτοικο Αττικής και ήδη αγνώστου διαμονής, που έκρινε ένοχο για κλοπές στον Βόλο και την Θεσσαλονίκη αντίστοιχα και για χρήση ακάλυπτων επιταγών, που είχε κλέψει.
Ο κατηγορούμενος δικάστηκε ερήμην. Στις 11 Μαρτίου 2013 είχε εισέλθει σε διαμέρισμα στο κέντρο του Βόλου και είχε κλέψει κοσμήματα και μπλοκ επιταγών, τις οποίες και διοχέτευσε στην αγορά, προκαλώντας προβλήματα στην Βολιώτισσα κάτοχο του μπλοκ. Επίσης είχε κλέψει από ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη τσάντα με χρήματα και μπλοκ επιταγών επίσης, τις οποίες διοχέτευσε στην αγορά. Ο καταδικασθείς έχει δικαίωμα έφεσης.

Φυλάκιση έξι μηνών για ενδοοικογενειακή βία
Ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή επέβαλε χθες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου στον 52χρονο που είχε συλληφθεί το πρωί του Σαββάτου στην Τσαγκαράδα με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας.
Ο 52χρονος κατηγορούνταν ότι εξύβρισε κι απείλησε την 43χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, καθώς και την κόρη τους. Ο 52χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Μηλεών και χθες οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το