Τοπικά

Φυλάκιση δύο ετών σε υπάλληλο του Δήμου Αλμυρού για υπεξαίρεση στην υπηρεσία

Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε υπάλληλο του Δήμου Αλμυρού, την οποία έκρινε ένοχο για υπεξαίρεση στην υπηρεσία.
Το δικαστήριο πάντως έδωσε τη δυνατότητα άσκησης έφεσης στην υπάλληλο.
Πρόκειται για υπόθεση που είχε λάβει διαστάσεις στον Δήμο Αλμυρού, που εκπροσωπήθηκε στην χθεσινή ακροαματική διαδικασία ως Πολιτική Αγωγή.
Η υπάλληλος που άσκησε έφεση κατά της δικαστικής απόφασης, έχει ήδη τιμωρηθεί πειθαρχικά και συνεχίζει να εργάζεται στον Δήμο.
Η υπεξαίρεση αφορούσε την περίοδο 1η Ιανουαρίου 2012 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013 και υπολογίζεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ. Σχετικό βούλευμα είχε εκδώσει το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, ωστόσο η κατηγορία από κακουργηματικού χαρακτήρα μετατράπηκε σε πλημμέλημα, καθώς δεν υπήρχαν ενοχοποιητικά στοιχεία για ένα ποσό χρημάτων, που φέρεται να είχαν υπεξαιρεθεί από την υπάλληλο.
Η υπάλληλος φέρεται να λάμβανε χρήματα ως υπεύθυνη είσπραξης των εσόδων του ΚΑΠΗ, καθώς και προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού, περίπου 900-1.000 ευρώ το μήνα, χωρίς να εκδίδει τις σχετικές αποδείξεις και χωρίς να καταθέτει τα χρήματα στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου.
Απολογούμενη η υπάλληλος δήλωσε μεταξύ άλλων πως πλήρωνε τους προμηθευτές του ΚΑΠΗ, ότι είχε αποδείξεις που δεν μπόρεσε να βρει, μάλιστα εμφάνισε στην χθεσινή ακροαματική διαδικασία ορισμένες από αυτές, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να δικαιολογήσει ολόκληρο το ποσό για το οποίο κατηγορούνταν.
Επίσης η υπάλληλος αρνήθηκε πως έκανε υπεξαίρεση, τόνισε πως υπήρχε γενικά ακαταστασία στο Δήμο, πως δεν είχε κανένα λόγο να παρακρατήσει τα εν λόγω χρήματα, που δεν ήταν δικά της και λόγω του ήθους της δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Η διαδικασία ήταν πολύωρη, καθώς εξετάστηκαν 14 μάρτυρες.
Η πρόταση του εισαγγελέα ήταν να κηρυχθεί ένοχη η κατηγορούμενη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το