Τοπικά

Φυλάκιση δύο ετών σε 28χρονο οδηγό γιατί οδηγούσε μεθυσμένος – «Δεν κατάλαβα πόσο ήπια»

«Δεν κατάλαβα πόσο ήπια», δήλωσε χθες στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο οδηγός που συνελήφθη να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών και χρηματική ποινή 1.200 ευρώ, ωστόσο δεν του επέβαλε αφαίρεση της αδείας και των πινακίδων κυκλοφορίας, γιατί το όχημα δεν ήταν δικό του.

Η ποινή επιβλήθηκε με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. «Δεν κατάλαβα πόσο κρασί ήπια σε μια ταβέρνα. Δεν ήμουνα σε καλή κατάσταση», δήλωσε απολογούμενος ο 28χρονος οδηγός, που ανέφερε πως οδηγούσε ένα βαν επαγγελματικό φορτηγάκι του γαμπρού του, καθώς το δικό του ΙΧ το είχε δώσει στην αδερφή του, για να μεταφέρει το παιδί της. Ο καταδικασθείς που είναι άνεργος τέσσερις μήνες, παραδέχθηκε ότι ήταν μεθυσμένος. Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του, καθώς οι διατάξεις του σχετικού νόμου είναι για το δημόσιο συμφέρον και την προστασία και του ίδιου του οδηγού. Η πρόεδρος του δικαστηρίου επέστησε την προσοχή στον 28χρονο γιατί είναι ενήλικος.
Ο 28χρονος συνελήφθη χθες το πρωί να οδηγεί στο κέντρο του Βόλου, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Τροχαίας Βόλου. Ο 28χρονος υποβλήθηκε σε αλκοτέστ και διαπιστώθηκε αλκοόλ στον οργανισμό του σε ποσοστό 2,23 mg/l στην πρώτη και 2,27mg/l στη δεύτερη μέτρηση. Ακολούθησε η σύλληψή του και η παραπομπή του στον εισαγγελέα και στο Αυτόφωρο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το