Τοπικά

Φυλάκιση 18 μηνών σε Βολιώτισσα από το Τριμελές για ψευδή κατάθεση

Πρώτη ημέρα χθες επαναλειτουργίας των ποινικών δικαστηρίων μετά την άρση των μέτρων για την πανδημία από τον κορωνοϊό και στο δικαστικό μέγαρο Βόλου συνεδρίασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο, προκειμένου να συζητήσει και να λάβει απόφαση για 17 υποθέσεις. Τελικά συζητήθηκαν επτά, ενώ οι υπόλοιπες αναβλήθηκαν.
Οι δικαστές, ο εισαγγελέας και η γραμματέας έφεραν προστατευτικές μάσκες προσώπου, ενώ γενικά τα μέτρα που είχαν ληφθεί, ήταν αυστηρά, ενώ τηρούνταν οι αποστάσεις μεταξύ των διαδίκων και στο ακροατήριο. Επίσης είχαν τοποθετηθεί πλαστικές λωρίδες σήμανσης.
Αντίστοιχα μέτρα ελήφθησαν χθες και στο Μονομελές και το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων Λάρισας, που συνεδρίασαν επίσης πρώτη φορά μετά την άρση των μέτρων για την πανδημία.

Μεταξύ των υποθέσεων που απασχόλησαν χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ήταν και μία, με κατηγορούμενη μια Βολιώτισσα, γύρω στα 70, για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και της συκοφαντικής δυσφήμισης. Η Βολιώτισσα κατηγορούνταν ότι τον Μάρτιο του 2019, εξεταζόμενη ως μάρτυρας σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, για την έκδοση διαζυγίου και την επιμέλεια ανήλικου παιδιού, φέρεται να είχε καταθέσει ψευδώς εις βάρος του πρώην γαμπρού της γεγονότα, που ο τελευταίος θεώρησε δυσφημιστικά εις βάρος του, γι’ αυτό και κατέθεσε μήνυση εναντίον της. Η κατηγορούμενη εκπροσωπήθηκε από συνήγορο υπεράσπισης, ενώ στο δικαστήριο κατέθεσε και η κόρη της, που φέρεται να υποστήριξε ότι δεν εννοούσε κάτι πονηρό η μητέρα της με όσα είχε καταθέσει στο Μονομελές για τον πρώην σύζυγό της, ότι είχε κάνει λάθος και ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το δικαστήριο, ωστόσο δεν πείστηκε και επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών, με τριετή αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη στην κατηγορούμενη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το