Τοπικά

Φυλάκιση 18 μηνών σε επιχειρηματία για μη καταβολή δεδουλευμένων

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε επιχειρηματία για μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών. Ειδικότερα ο επιχειρηματίας, που διατηρούσε επιχείρηση στη ΒΙΠΕ Βόλου, καταδικάστηκε για μη καταβολή του επιδόματος αδείας και των αποδοχών αδείας του 2012 σε 16 εργαζόμενους στην επιχείρησή του. Τα ποσά κυμαίνονταν από 1.200 μέχρι και 4.000 ευρώ στον καθένα από τους εργαζόμενους. Ο καταδικασθείς απουσίαζε από την ακροαματική διαδικασία και εκπροσωπήθηκε από συνήγορό του.
Μετατροπή κατηγορίας για τροχαίο στον Βόλο
Εξάλλου κατηγορία ανθρωποκτονίας από αμέλεια που συζητήθηκε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, μετατράπηκε σε κατηγορία για σωματική βλάβη από αμέλεια. Η υπόθεση αφορούσε τροχαίο ατύχημα που είχε συμβεί στις 7 Οκτωβρίου του 2015 στον Βόλο και στο οποίο είχε τραυματιστεί βαριά 64χρονος δικυκλιστής, που είχε καταλήξει ωστόσο ενάμισι περίπου μήνα αργότερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Το Τριμελές επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και δυνατότητα έφεσης στην 48χρονη Βολιώτισσα οδηγό δικύκλου, που είχε συγκρουστεί με το δίκυκλο που οδηγούσε ο άτυχος 64χρονος, στη διασταύρωση των οδών Αναλήψεως και Ογλ.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 48χρονη φέρεται να είχε σταματήσει με το δίκυκλό της στο ύψος της διαχωριστικής νησίδας της Αναλήψεως με την Ογλ, όταν το δίκυκλο το οποίο οδηγούσε ο 64χρονος, φέρεται να συγκρούστηκε μαζί της, καθώς κινείτο επί της Αναλήψεως με κατεύθυνση την Κ. Καρτάλη, δίπλα ακριβώς από τη νησίδα του δρόμου. Ο 64χρονος είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα μετά τη σύγκρουση και είχε υποβληθεί σε εγχείρηση στο Νοσοκομείο Βόλου. Κατόπιν είχε νοσηλευτεί σε κέντρο αποκατάστασης της Λάρισας, όπου φέρεται να είχε προσβληθεί από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη και κατέληξε τελικά, ύστερα από συνολικά 40 ημέρες νοσηλείας στο Περιφερειακό Νοσοκομείο Λάρισας.
Το ατύχημα είχε συμβεί στις 14.20’ το μεσημέρι της 7ης Οκτωβρίου 2015 με τη σύγκρουση των δύο δικύκλων να είναι πλαγιομετωπική.
Το Δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία από ανθρωποκτονία από αμέλεια σε σωματική βλάβη από αμέλεια, καθώς έκρινε ότι ο θάνατος του 64χρονου δεν επήλθε από την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε ο πολυτραυματίας στο Νοσοκομείο Βόλου, αλλά λόγω της μετέπειτα λοίμωξης.
Στη χθεσινή διαδικασία κατέθεσαν μάρτυρες πολιτικής αγωγής οι δύο κόρες του νεκρού. Επίσης κατέθεσαν ένας αυτόπτης μάρτυρας και υπεράσπιση ο σύζυγος της οδηγού, που ενεπλάκη στο ατύχημα. Ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή της κατηγορούμενης για σωματική βλάβη από αμέλεια.
Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το