Τοπικά

Φυλάκιση 18 μηνών και 5.000 χρηματική ποινή γιατί τραυμάτισε γατάκι

Βαριά «καμπάνα» χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε 77χρονο, τον οποίο έκρινε ένοχο για κακοποίηση ζώου και συγκεκριμένα για τραυματισμό γάτας.
Ο 77χρονος φέρεται να χτύπησε με καδρόνι το ζώο, στις 16 Αυγούστου του 2019 και τον είδε, όπως αναφέρθηκε στη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας, ένα ζευγάρι νέων, που διερχόταν με το όχημά τους από την περιοχή. Μάλιστα, το ζευγάρι φέρεται να κατέθεσε στο δικαστήριο, ότι είδε τον 77χρονο να μεταφέρει το χτυπημένο γατάκι σε κάδο απορριμμάτων. Οι νέοι στάθμευσαν το όχημά τους και ανέσυραν το ζώο από τον κάδο, ενώ όπως ανέφεραν το περιέθαλψαν σε κτηνίατρο. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ στον 77χρονο, επισημαίνοντας τη βιαιότητα της πράξης του. Ο κατηγορούμενος ήταν απών από τη διαδικασία και εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο, ενώ μάρτυρας υπεράσπισής του κατέθεσε η σύζυγός του, αρνούμενη την κατηγορία. Αντίθετα υποστήριξε ότι φρόντιζαν το γατάκι.

Του «σήκωσε» το νοικοκυριό
Απουσίαζε δυόμιση περίπου μήνες από το διαμέρισμά του και όταν πήγε, βρήκε να του έχουν πάρει όλο σχεδόν το νοικοκυριό… Ο λόγος για έναν Βολιώτη ιδιοκτήτη διαμερίσματος, από το οποίο ένας 29χρονος που ταυτοποιήθηκε από την Αστυνομία, κατηγορείται ότι έκλεψε έπιπλα και εργαλεία. Ειδικότερα, φέρεται να έκλεψε διπλό κρεβάτι, καναπέ, θερμάστρα πετρελαίου, τηλεσκόπιο, εργαλεία, ραπτομηχανή, συσκευή ηλεκτροσυγκόλλησης, δύο ξύλινα παράθυρα, τρεις ξύλινες πόρτες, καλάμια ψαρέματος, φορτιστή, δύο ηλεκτρικά δράπανα, μια φιάλη οξυγόνου και άλλα εργαλεία. Χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου έκρινε ένοχο ερήμην τον 29χρονο για κλοπή με διάρρηξη και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματική ποινή 100 ημερήσιων χρηματικών μονάδων, προς 5 ευρώ ημερησίως. Η κλοπή φέρεται να έγινε στις 19 Ιουλίου του 2020 και ο 29χρονος ταυτοποιήθηκε από τα δαχτυλικά του αποτυπώματα, τα οποία βρήκαν αστυνομικοί σε γειτονικό διαμέρισμα, όπου βρήκαν και ορισμένα από τα κλεμμένα έπιπλα και εργαλεία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το