Τοπικά

Φυλάκιση 12 μηνών για λαθρεμπόριο καυσίμων επιβλήθηκε σε 47χρονο πρατηριούχο στον Βόλο

Με φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή κατά πλειοψηφία, καθώς η μειοψηφία ζήτησε να μετατραπεί η ποινή σε πρόστιμο, τιμώρησε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου 47χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, που κατηγορούνταν για λαθρεμπορία κατ’ εξακολούθηση.
Ο 47χρονος πρατηριούχος, κατηγορούνταν ότι την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2016, μέχρι τον Μάιο του 2017 έκανε λαθρεμπορία καυσίμων, που είχε ως αποτέλεσμα να γλιτώσει φόρο 5.000 € προς το Δημόσιο από τη διακίνησή τους.
Μετά από πέντε ελέγχους που έγιναν σε πρατήριο ιδιοκτησίας του, εντοπίστηκε στη δεξαμενή καυσίμων επιπλέον ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης 11.600 λίτρων (1.800, 1.300, 1.800, 5.000 και 1.700 λίτρα).
Ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε στο Δικαστήριο και κατέθεσε ότι, λόγω του προβλήματος που αντιμετώπιζε ένα εξάρτημα της δεξαμενής, δε φαινόταν ακριβώς η ποσότητα καυσίμων, με αποτέλεσμα στους ελέγχους να φανούν μεγαλύτερες ποσότητες. Επίσης ισχυρίστηκε ότι υπήρχε η προβλεπόμενη από τον νόμο ποσότητα του 5% στην ποσότητα των καυσίμων.
Το Τελωνείο, όμως, φαίνεται ότι δεν έκανε δεκτό το επιχείρημα του 47χρονου και τον κατηγόρησε για λαθρεμπορία καυσίμων.

Καταδίκη για αυτοσχέδια μαχαίρια στη φυλακή
Σε φυλάκιση 2 ετών χωρίς αναστολή, μετατροπή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου χθες έναν 26χρονο υπήκοο Βουλγαρίας για κατοχή όπλων από κρατούμενο σε κατάστημα κράτησης.
Ο νεαρός ήταν φυλακισμένος στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου και σε έλεγχο των σωφρονιστικών υπαλλήλων στο θάλαμο, βρέθηκαν στην κατοχή του δύο αυτοσχέδια μαχαίρια μήκους 8 και 9 εκατοστών, τα οποία κατασχέθηκαν.
Ο κατηγορούμενος, ο οποίος πλέον έχει αποφυλακιστεί, δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο και επειδή καταδικάστηκε χωρίς αναστολή και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, σε περίπτωση που εντοπιστεί και συλληφθεί, θα οδηγηθεί εκ νέου πίσω από τα κάγκελα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το