Ελλάδα

Φυλακές Διαβατών: 71 τα κρούσματα – Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ κάνει τεστ

Η συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών είναι ασυμπτωματικοί – Τρεις κρατούμενοι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης – Δυσφορία μεταξύ των κρατουμένων.

Στα 71 έφτασαν τα κρούσματα κορονοϊού μεταξύ κρατουμένων και εργαζομένων στις Φυλακές Διαβατών της Θεσσαλονίκης. Το ευχάριστο είναι ότι στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί, με μόλις τρεις κρατούμενους να νοσηλεύονται σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία της πόλης σε απλές κλίνες για κορονοϊό. Οι δύο μεταφέρθηκαν με συμπτώματα κορονοϊού στο νοσοκομείο και ο τρίτος πήγε σε νοσηλευτικό ίδρυμα για άλλη ασθένεια, αλλά εντοπίστηκε θετικός στον covid-19.

Τα πολύ αυξημένα κρούσματα προκάλεσαν συναγερμό στον ΕΟΔΥ, κλιμάκια του οποίου βρίσκονται από το πρωί της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου στο σωφρονιστικό κατάστημα των Διαβατών και προχωρούν σε δειγματοληψίες, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν και άλλοι θετικοί. Οι δειγματοληψίες αναμένεται να συνεχιστούν και αύριο Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι το πρώτο κρούσμα στις φυλακές Διαβατών εντοπίστηκε στις 20 Οκτωβρίου, ωστόσο και σύμφωνα με τα όσα έχουν αναφέρει στο ethnos.gr εργαζόμενοι, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους πέρασαν πολλές μέρες, μέχρι να επισκεφθεί το σωφρονιστικό κατάστημα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και να κάνει τεστ, με αποτέλεσμα να είναι σημαντική πλέον η διασπορά του ιού.

Δυσφορία μεταξύ των κρατουμένων
Την ίδια στιγμή δυσφορία επικρατεί μεταξύ των κρατουμένων, αφού η φυλακή έχει μπει σε καραντίνα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προαυλιστούν. Εφτά ή οκτώ άτομα είναι αναγκασμένα να βρίσκονται στο ίδιο κελί ολόκληρη την ημέρα, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι διαμαρτυρίες των κρατουμένων προς τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Ουσιαστικά η μόνη επικοινωνία που έχουν οι κρατούμενοι με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, είναι οι στιγμές που τους αφήνουν φαγητό έξω από το κελί τους.

Το σωφρονιστικό κατάστημα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της περαιτέρω διάδοσης του κορονοϊού, με σημαντικότερο από αυτά το διαχωρισμό των ασθενών κρατουμένων από τους υπόλοιπους.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το