Ελλάδα

Φθιώτιδα: Πυροσβεστικό αεροσκάφος «έλουσε» αγρότη με τόνους νερού!

Κινητοποίηση για καπνό σε δασική περιοχή κοντά στην Μενδενίτσα Φθιώτιδας υπήρξε το απόγευμα της Τρίτης. Τα πρώτα στοιχεία ανέφεραν πως υπήρχε καπνός που έκαιγε χαμηλή βλάστηση και πουρνάρια.
Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά των πυροσβεστών που έσπευσαν στο σημείο με επίγεια και εναέρια μέσα, ενώ υπήρξαν και προληπτικές ρίψεις νερού. Λίγο αργότερα ωστόσο και αφού έλεγξαν όλη την περιοχή διαπίστωσαν ότι το σύννεφο καπνού ήταν τελικά σύννεφο σκόνης που σήκωσε αγροτικό μηχάνημα που εκτελούσε εργασίες στην περιοχή.

Τον «βομβάρδισαν» με τόνους νερού
Το συγκεκριμένο θέμα προέκυψε από τον καταστροφέα ενός αγροτικού μηχανήματος και ο αγρότης – χειριστής, που ήταν στα Καραβίδια Μώλου μέσα σε μία χαράδρα ανάμεσα στον Αγιο Χαράλαμπο και στην Μενδενίτσα πλήρωσε τη «νύφη».
Ο αγρότης δεν κατάλαβε ότι τα PZL πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού με αποτέλεσμα να βγει στο ξέφωτο και να δεχθεί τόνους νερού στο κεφάλι του. Λίγο αργότερα έφτασαν οι πυροσβέστες στο σημείο αντιλαμβανόμενοι τι είχε συμβεί. Ο ίδιος έκανε το σταυρό του για το ανέλπιστο μπάνιο που έκανε στο χωράφι του. Σημειώνεται ότι ο αγρότης είναι καλά στην υγεία του.

Πηγή: Lamianow.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το